Най-много през нощта е валяло на нос Емине – 12

...
Най-много през нощта е валяло на нос Емине – 12
Коментари Харесай

През нощта най-много дъжд е валяло на нос Емине

Най-много през нощта е валяло на нос Емине – 12 л/кв. м, заяви Фокус, цитирайки дежурния синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките по отношение на оповестения жълт код за значителни превалявания в 7 области.

Почти на всички места в страната вали. В дунавската низина видимостта е понижена. Няма обилни количества от дъжд, като се изключи нос Емине, където са измерени 12 л/ кв. м. за миналата нощ. В останалите региони преваляванията са от 1 л/кв. м. до 5 л/кв. м. Към момента няма заплаха за наводнения.

Жълтият код за значителни превалявания е разгласен за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас. В тези региони на страната до вечерта преваляванията от дъжд ще са засилват и ще има обилни количества - 20-35 л/кв.м. През нощта против сряда преваляванията ще продължат. Водачите би трябвало да бъдат деликатни, защото може да има усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР