Най-много преписки за получаване на българско гражданство на база на

...
Най-много преписки за получаване на българско гражданство на база на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов заподозря, че службите са покровителствали схема за българско гражданство

Най-много преписки за приемане на българско поданство на база на подправени документи е имало по времето на служебните кабинети. Това стана ясно от думите на водача на ДСБ Атанас Атанасов, който е ръководител на краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на активността начуждестранния жител с съветски корениГлеб Мишин. Предполага се,чеМишине взел участие в огромна скица за даване на българско поданство посредством документи с погрешно наличие.

„ Това лице – Глеб Мишин, за който ние приказваме от много време, се оказа, че след осветяването на неговата роля в цялата тази спекулация, необезпокоявано е напуснал страната. Аз чаках да бъде задържан този човек, тъй като има значителни данни за това, че той взе участие в корупционни схеми за издаване на българско поданство с подправени документи, вместо това необезпокоявано е напуснал страната “, сподели Атанасов.И насочи вниманието към второто събитие, което е още по-скандално " - след напускането на страната, Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) издава насилствена административна мярка да не бъде допускан в никакъв случай да влиза в страната. Нали си давате сметка за това – необезпокоявано напуснал и 10 години да не го пускаме в страната, разяснява Атанасов. И добави, че „ всичко това демонстрира, че тази скица е работила с покровителството на службите “.

„ Трябва да се види в кои моменти кои преписки са се движили, тъй като се оказва, че най-интензивното придвижване на тези преписки е било по времето на служебните държавни управления “, заключи депутатът. И акцентира, че е значимо кой тъкмо е опъвалчадъра.

Парламентарната комисията беше основана във връзка обява в уеб страницата „ Медиапул “, съгласно която са открити 4000 преписки за даване на българско граждантство на чужденци от страни от някогашния Съветски съюз, които са с „ явно “ подправени документи.

Чуйте детайлностите в прикачения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР