Най-много пътнотранспортни произшествия у нас се случват в часовете между

...
Най-много пътнотранспортни произшествия у нас се случват в часовете между
Коментари Харесай

Черният час за катастрофи у нас

Най-много пътнотранспортни катастрофи у нас се случват в часовете сред 16 и 20 часа, заяви Малина Крумова, ръководител на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Метеорологичните условия през зимния сезон постоянно са усложняващо събитие, което е причина за пораждане на произшествия.  В края на деня хората со по-уморени, трафикът в това време е по-интензивен, а видимостта - доста по-малко поради ранното стъмване. Това е постоянно подценяван фактор, който също може да докара до съдбовни последици, акцентира Малина Крумова.

Нивото на пътния травматизъм в България продължава да недопустимо високо и единствената цел може да бъде единствено 0 починали на пътя, сподели още тя. За постигането й, несъмнено, не по-малко значими са и инфраструктурните усъвършенствания. Един от най-тежките сектори в страната във връзка с пътния травматизъм, е Кресненското дефиле, съобщи Малина Крумова. За последните 10 година на правата с дължина от 16 км са станали над 550 тежки случая, а съществена причина са рискови изпреварвания, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР