Най-много първокласници има в София-град – 12 589, Пловдив –

...
Най-много първокласници има в София-град – 12 589, Пловдив –
Коментари Харесай

Над 65 000 първокласници прекрачвиха днес училищния праг

Най-много първокласници има в София-град – 12 589, Пловдив – 6273, и Варна с 4493. Най-малко са във Видин – 696.

Новата образователна година беше тържествено открита в над 2400 учебни заведения. 70 от тях обаче посрещнаха образователната година в ремонт, а 17 няма да отворят порти. Те са закрити поради демографската рецесия.

В Пловдив образователната година стартира по ексцентричен метод. Терапевтичното куче Мон влезе в клас дружно с първолаците от учебно заведение „ Патриарх Евтимий “. С съответна задача.

 

„ Идеята е първокласниците на влязат с усмивка, а не с терзание в класната стая “, изясни собственичката на Мон Велислава Костадинова.

В Хасково пък денят се трансформира в идея. Инициативата на родителите „ Дари вяра, вместо цвете “ поддържаха всички учебни заведения и сложиха касичка във всяка класна стая. Парите ще отидат за лекуването на четири деца, които през днешния ден не съумяха да отидат на учебно заведение.

Инициативата бе подкрепена и от столичното 54-о учебно заведение. 

Учебната година в цялата страна стартира и с една значима смяна за учителите – от септември те ще получават с 15% по-високи заплати. 

По данни на просветително министерство годината стартира с дефицит на 1000 учители – най-вече по математика и физика.

От просветното министерство се похвалиха, че 3000 отпаднали възпитаници още веднъж са се записали на учебно заведение, след визити по домовете на мобилните екипи./Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР