Най-много кибератаки към страната ни има от територията на Русия.

...
Най-много кибератаки към страната ни има от територията на Русия.
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Най-много кибератаки към страната ни има от Русия

Най-много хакерски атаки към страната ни има от територията на Русия. Това разгласи заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който взе присъединяване в конференцията сред България и Кралската прокуратура на Англия на тематика " Киберсигурност ". Сарафов е безапелационен, че киберпрестъпленията са закононарушенията на новото време и са такива, за които няма граници.

“Човек може да е в една страна, само че да прави закононарушения в друга. Затова положителното съдействие сред правоохранителните и правоприлагащите органи е от изключителна значимост, с цел да може да бъдат разкрити и потвърдени тези закононарушения и в последна сметка причинителите изправени пред съд. За страдание киберпрестъпленията се усилват. Животът се цифровизира от ден на ден. Стават от ден на ден доставчиците на облачни услуги, а знаете че все по-голяма част от информацията отива в облачното пространство и евентуално съвсем всички закононарушения, които се правят и в действителния живот. Имайте в поради, че във виртуалния свят остават повече следи в сравнение с в действителния стига да може човек да ги откри и да ги търси. С нужните механически благоприятни условия и с нужния програмен продукт, с който разполагаме точно с помощта на сътрудниците ни от Съединените щати и Англия за нас те са елементарно доказуеми. Нека никой да не си мисли, че е прикрит зад компютъра и е неизвестен. Напротив - тези закононарушения даже се потвърждават по-лесно, стига да имаме нужните знания и съоръжение, и като програмен продукт, и като хардуер. В момента разполагаме с такова с помощта на нашите евроатлантически сътрудници от Англия и Съединени американски щати ", уточни Сарафов.

Обикновено ни нападат от Русия, както не е загадка за вас. Имаме известни подозрения, че в Русия са структурирани специфични звена за такива офанзиви, дали са на държавно равнище, дали са се структурирали група хакери, занапред ще установим. Имаме своите съмнения, само че главно хакерските атаки и закононарушения се правят от територията на Русия и по тази причина е мъчно и връзката с съветските управляващи, тъй като явно от там е мъчно да чакаме сърдечност и връзка ”, уточни още Борислав Сарафов.

Автор: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР