Най-много журналисти и филолози има сред 29-те участващи автори т.г.

...
Най-много журналисти и филолози има сред 29-те участващи автори т.г.
Коментари Харесай

Журналистите и филолозите са най-много сред участниците на ...

Най-много публицисти и филолози има измежду 29-те участващи създатели т.г. на " Южна пролет " в Хасково. 49-ото издание на Националния конкурс за дебютна литература стартира на следващия ден в и продължава до 28 май. Представителите на медиите са петима, а филолозите - четирима. Това оповестиха през днешния ден зам.-кметът Мария Вълчева и шефът на Регионална библиотека " Христо Смирненски " Кирилка Страшникова.

Откриването на състезанието и запалването на огъня на литературните дни ще бъде от 18 на следващия ден пред Драматичен спектакъл " Иван Димов " в ​Хасково. Това ще направи носителят на премията " Пегас " за 2014 година Мартин Спасов. Наградите с финансово покритие 1000 лв. ще бъдат връчени в категориите " Поезия ", " Проза " и " Детска литература ". Тази година не са постъпили творби в разделите " Драматургия, " Литературна рецензия " и " Сценарий ", посочи Вълчева.



Община Хасково обичайно ще дефинира и наградата " Александър Паскалев " с парична ​премия от 2000 лв. за повсеместен принос в развиването на писаното слово. Наградите " Пегас " ще бъдат връчени персонално и на лауреатите от предходната година, когато състезанието се състоя онлайн поради пандемичните ограничавания.

В съпътстващата стратегия на състезанието и празниците са изложения, концерти, презентации на книги, креативен вечери, туристически тур и базар на 13 български издателства. За дебютантите са планувани обучителната " Литературна занаятчийница " и среща с 5-членното жури с ръководител проф. доктор Валери Стефанов, което ще прави оценка литературните произведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР