Най-младият състав в историята на Ливърпул се справи с предизвикателството

...
Най-младият състав в историята на Ливърпул се справи с предизвикателството
Коментари Харесай

Най-младият състав в историята на Ливърпул на1/8-финал за ФА Къп

Най-младият състав в историята на Ливърпул се оправи с предизвикването и съумя да победи с 1:0 третодивизионния Шрюсбъри Таун в преиграването от четвъртия кръг на Купата на Англия. Автогол на Ро-Шон Уилямс в 75-ата минута донесе триумфа на момчетата, които трябваше през днешния ден да пазят достойнството на " алените ". Мърсисайдци бяха по-активният тим от самото начало и справедливо стигнаха до 1/8-финалната фаза на конкуренцията, в която ще срещнат Челси. Домакините имаха и шанс, защото гол на Шон Уоли в 59-ата минута бе анулиран след намесата на ВАР. Първият дуел приключи 2:2, макар че мърсисайдци водеха с 2:0 при започване на второто полувреме. Още преди две седмици Юрген Клоп съобщи, че никой от играчите от първия тим няма да бъде в състава за преиграването поради идната зимна почивка. Тогава германецът разгласи, че Ливърпул ще излезе с тима до 23 години, воден от своя ментор Нийл Кричли. Вчера самият Кричли пък съобщи, че отборът ще е още по-млад. Средната възраст на състава, който стартира през днешния ден, бе 19 години и 102 дни. Този отбор бе с 80 дни по-млад от оня, който през декември започва при разгрома с 0:5 от Астън Вила.

19-годишният Къртис Джоунс изведе Ливърпул с лентата, трансформирайки се в най-младия капитан в клубната история. Адам Люис, Джейк Кейн и Лиъм Милър дебютираха в мъжкия футбол, а Лейтън Кларксън стартира за първи път като титуляр. Общо четирима играчи, които стартираха в първия мач, бяха титуляри и през днешния ден.

Джейсън Кимингс, който се появи като запаса и означи двата гола за Шрюсбъри в първия дуел, още веднъж остана на пейката за началото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР