Най-младият професор в Академията на МВР Илин Савов стана съветник

...
Най-младият професор в Академията на МВР Илин Савов стана съветник
Коментари Харесай

Най-младият професор в Академията на МВР стана съветник в парламента


Най-младият професор в Академията на Министерство на вътрешните работи Илин Савов стана консултант в новия парламент. Той ще сътрудничи гратис на депутата от Има Такъв Народ и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи по времето на Богомил Бонев Николай Радулов по тематиките свързани със службите за сигурност и потреблението и използването на СРС в България.

Любопитното е, че името на Илин Савов бе обсъждано като вътрешен министър в кабинета на „ ИТН “ през юли т.г.

В момента той е с над 22 години стаж в системата за сигурнсот и е професор във Факултет „ Полиция “ на Академията на Министерство на вътрешните работи, както и към Военната Академия „ Г.С. Раковски “. Член е на Съюза на учените в Република България.

През 2000 година стартира своята професионална кариера като шпионин в службите за сигурност. Към нстоящия миг води лекции в бакалавърските и магистърските стратегии на Академията на Министерство на вътрешните работи, Военна академия „ Георги Раковски “ и Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Илин Савов е наследник на някогашния шеф на РДВР-Смолян по времето на кабинета на Костов Александър Савов. Полковник Савов водеше правосъдни борби против недоброжелатели в годините, когато бе шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи Смолян. Той съумя да осъди Прокуратурата на България за 10 000 лв., поради непозволени и безусловно тенденциозни инспекции против него.

Брат му е известният DJ Дамян, написа breaking.bg.

Интересен факт е, че цялата фамилия Савови е съумяла да осъди Република България в Страсбург, поради нелегално подслушване на Александър Савов и цялото му семейство през 1998 година.

Илин Савов е работил над 20 години в службата за подслушване, наблюдаване и следене – ДАТО.

Многократно награждаван за реализирани високи резултати в учебно-преподавателската и научната активност, за значителен принос при осъществяване на служебните отговорности, както и за високи резултати в областта на противопоставяне на престъпността и отбрана на националната сигурност.

Придобива професионални квалификации в региона на европейското правоприлагане, противодействието на престъпността и отбрана на сигурността в редица европейски страни измежду които: Амстердам, Хага – Холандия; Виена – Австрия; Хелзинки, Тампере – Финландия; Любляна – Словения; Рим, Реджо Ди Калабрия – Италия; Букурещ – Румъния; Рейкявик – Исландия; Будапеща – Унгария; Лисабон – Португалия; Прага, Чехия; Париж – Франция; Талин – Естония; Вилнюс – Литва и други

По време на своята професионална кариера през 2004 година приключва бакалавърска степен „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ в Академията на Министерство на вътрешните работи. През 2007 година получава магистърска степен по специалността „ Защита на националната сигурност “ в Академията на Министерство на вътрешните работи, а от 2010 година е Магистър по право от ВСУ „ Черноризец Храбър “ – гр. Варна. През 2013 година от научно жури в Академията на Министерство на вътрешните работи му е присъдена образователно-научна степен „ Доктор “ в направление „ Национална сигурност “ на тематика „ Взаимодействие и съгласуваност сред СДОТО и оперативните служби на Министерство на вътрешните работи и ДАНС при използване на специфични разследващи средства “.

През 2021 година от научно жури във Военна академия „ Георги Раковски “ му е присъдена образователно-научна степен „ Доктор на науките “ в направление „ Национална сигурност “ на тематика „ Организация и ръководство на процеса на потребление на трафични данни в битката против престъпността “.

Автор е на студии, десетки доклади/статии и на монографии, измежду които са Специални разследващи средства “ (София, 2014); „ Организация и ръководство на използването на специфични разследващи средства “ (Пловдив, 2019); „ Специфични негласни способи с оперативно-технически профил “ (Пловдив, 2020) и „ Международния опит в използването на специфични разследващи средства “ (София, 2021).

Експертизата на проф. д.н. Илин Савов е внушителна, имайки поради практиката му в службите за сигурност и научно-изследователския взор върху проблемите в региона на специфичните разследващи средства в България и Европа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР