Най-младият председател на парламента в новата история на България –

...
Най-младият председател на парламента в новата история на България –
Коментари Харесай

Вижте на какво са фенове новият шеф на парламента и ослепителната му съпруга от Пловдив

Най-младият ръководител на Народното събрание в новата история на България – 34-годишният Никола Минчев, е щастливо женен макар нежната си възраст. От 6 години той е в сватбен съюз с обичаната си Силвия, с която имат връзка от преди да минат публично под венчилото. Юристът срещнал любовта на живота си точно в работните каузи, тъй като хубавицата, родом от Пловдив, е адвокатка съвсем като него.

Двамата се венчават на охолно сватбено празненство през ранната есен на 2015 година, а любовта си скрепяват и с две дечица. Минчев, който е роден в Перник, е приключил 91-ва Немска езикова гимназия в столицата и Софийския университет. Там право е учила и неговата брачна половинка. Освен специалността Никола и Силвия имат и друга обща пристрастеност – почитатели са на футбола и обичат спорта. 34-годишният началник на Народното събрание не се колебал дълго по кой път да поеме, тъй като е потомствен правист.

Оказва се, че майката на Никола – Весела Минчева, има славата на един от най-хубавите експерти по финансовите пазари, почитан съдия в такива разногласия. Тя е и първият ръководител на Комисията по скъпи бумаги след основаването ѝ. По-късно Весела Минчева е един от стълбовете в адвокатската фирма " Гугински, Джингов, Величков и Кючуков “, в която и синът ѝ работи до преди да напусне през този септември, с цел да прави политическа кариера. Бащата на новия парламентарен началник също е юрист, експерт в наказателните каузи.

Никола обаче не е първият политик във семейството. Интересна част от биографията му е фактът, че прародител му – Сирко Станчев, е бил два мандата народен представител преди 9 септември 1944 година Той е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е наказан на гибел от Народния съд. На негово име е кръстена улица в Златоград, а приживе той е бил и адютант на Цар Борис III, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР