Най-младият африкански милиардер, отвлечен преди седмица пред луксозен хотел в

...
Най-младият африкански милиардер, отвлечен преди седмица пред луксозен хотел в
Коментари Харесай

Отвлеченият в Танзания милиардер вече е у дома

Най-младият африкански милиардер, похитен преди седмица пред първокласен хотел в Танзания, се е завърнал вкъщи, осведоми Ройтерс, представен от Novini.bg.

43-годишният Мохамед Девджи, който е основен изпълнителен шеф на конгломерата Ем И Ти Ел груп (METL Group), бе похитен, когато пристигал за утринна фитнес подготовка в икономическата столица на Танзания Дар ес Салам предходната седмица. Сп. " Форбс " дефинира чистото му благосъстояние на 1,5 милиарда $, като по този начин той се подрежда на 17-то място по благосъстояние в Африка и е най-младият африкански милиардер.

Прибрах се вкъщи наред, написа той в профила на компанията си в Туитър без да дава повече детайлности за това по какъв начин е бил освободен.

Девджи също по този начин благодари на всички, положили старания за освобождението му, в това число полицията.

Отвличането на Девджи, който бе и народен представител в предишното, провокира много терзания в Танзания, защото той е един от най-изтъкнатите предприемачи в страната.

Министърът на околната среда на Танзания и някогашен сътрудник на Девджи от Народното събрание, Дженюъри Макамба, заяви в Туитър, че е приказвал с предприемача, който към този момент е в сигурност. Макамба описа, че милиардерът имал рани по ръцете и краката от въжетата, с които е бил завързан от похитителите си. Бизнесменът бил освободен рано тази заран. Похитителите му го оставили край поле, добави Макамба.

Семейството на Девджи предложи премия от 1 милиард танзанийски шилинга (440 000 долара) за информация, която би могла да помогне за освобождението му.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР