Най-младата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието

...
Най-младата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието
Коментари Харесай

Най-младата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието си

Най-младата жена милиардер в Съединени американски щати, която не е наследила положението си, не е израснала в небостъргач в Манхатън или в Холивуд Хилс.

Вместо това Риана натрупва парите си от своята музика и от предприемаческата си активност.

Наскоро 34-годишната певица и основен изпълнителен шеф на Fenty Beauty беше включена за трета поредна година в класацията на Forbes на най-богатите дами в Съединени американски щати, които не са наследили положението си.

Тя се подрежда на 21-во място и е единствената жена милиардер в класацията на възраст под 40 година

Част от положението на Риана - в размер на 1.4 милиарда $, се дължи на музикалната й кариера. По-голяма част от него идва от трите й компании в областта на търговията на дребно - Fenty Beauty, Fenty Skin and Savage X Fenty.

През март Bloomberg осведоми, че марката първокласно долни дрехи Savage X Fenty работи с консултанти по IPO, при което може да бъде оценена на 3 милиарда $. Риана има 30% от компанията. Тя също по този начин има половината от Fenty Beauty, която генерира 550 млн. $ доходи през 2020 година Другата половина е благосъстоятелност на френския конгломерат за първокласни артикули LVMH.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от badgalriri (@badgalriri)

Цифрите са впечатляващи, само че Риана е казвала, че не е съсредоточена върху оценки и самопризнания. През 2019 година тя декларира пред Списание T на New York Times, че защото в никакъв случай не е възнамерявала да натрупа положение, постигането на някакви финансови цели “няма да я спре да работи.”

Деветкратната носителка на премия Грами също по този начин е казвала, че желае да подарява средства за най-различни дела. “Моите пари не са за мен; постоянно работя с мисълта, че мога да оказа помощ на някой различен,” споделя тя. “Светът може в действителност да те накара да вярваш, че неверните неща са приоритет и да пропускаш основата на живота и това какво значи да бъдеш жив.”

През 2012 година Риана основава благотворителния фонд Clara Lionel Foundation (CLF). Той има за цел да “подкрепя и финансира реформаторски начинания в областта на образованието и устойчивостта на климата”.

Следващата най-млада жена милиардер в класацията на Forbes е 41-годишната Ким Кардашиян, чието положение се прави оценка на 1.8 милиарда $.

Кардашиян и нейната сестра Кайли Дженър, която на 24 години разполага с 600 млн. $, реализират триумфи в развлекателната промишленост и в търговията на дребно, включително и със личните си марки козметика.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР