Най-мистериозната фигура сред членовете на консултативния съвет на A4D е

...
Най-мистериозната фигура сред членовете на консултативния съвет на A4D е
Коментари Харесай

Хората на Сорос, подривни агенти със специално назначение: кои са те?

Най-мистериозната фигура измежду членовете на консултативния съвет на A4D е професорът от университета Джон Хопкинс Чарлз Гати. 56-годишната Евелин Фаркас е eдин от най-младите, само че и един от най-влиятелните членове на консултативния съвет на A4D.

Чарлз Гати и Евелин Фаркас

Продължаваме поредицата от изявления, основани на следствията на унгарския вестник Magyar Nemzet за подривните дейности на организацията на Сорос Action for Democracy (A4D/ " Акция за народна власт " ). Да стартираме от тук.

Най-мистериозната фигура измежду членовете на консултативния съвет на A4D е професорът от университета Джон Хопкинс Чарлз Гати.

През 50-те години обещаващ млад културен стажант в Magyar Nemzet, той популяризира руското кино, само че отпътува за Съединените щати след събитията от 1956 година

Гати неотдавна навърши 90 години, само че е цялостен с сила и пръска от ненавист към днешна Унгария, която съпостави в неотдавнашна тирада в учредения от Сорос Централноевропейски университет с фашисткия режим на Хорти. Когато обаче маджарски кореспондент го попита кой финансира A4D, Гати ненадейно го прекъсна: „ Не можете да ме питате такива нелепости! “

Гати знае по какъв начин да пази тайните на американските разследващи служби, до които е допустимо най-близо. Съпругата му Тоби Гати беше специфичен помощник на старшия шеф за Русия, Украйна и Евразия в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати през 90-те години, а по-късно беше помощник-държавен секретар по разузнаването.

От 1970 до 1986 година Гати преподава в Колумбийския университет в Ню Йорк.

„ Тук той стана другар и сътвори близки работни връзки със Збигнев Бжежински, един от най-влиятелните стратези в американската външна политика и някогашен консултант по националната сигурност.

През 1993-94 година Гати служи като старши консултант за Европа и Русия в офиса по обмисляне на Държавния департамент на Съединени американски щати и работата му се концентрира върху разширението на НАТО.

Докато беше професор в университета Джон Хопкинс, Гати участва на еднодневен симпозиум покрай Вашингтон на 19 ноември 2009 година, проведен от Централно разузнавателно управление на САЩ и Службата за разузнаване (EIA) на Държавния департамент на Съединени американски щати, както се вижда от размяната на имейли за Централна Европа.

Присъстваха също шефът на A4D Давид Корани и някогашният маджарски министър председател Гордън Байнаи. Там беше професорът откривател Гати, както и ръководителят на съветския отдел на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Между другото беше разисквана обстановката в Унгария, по-специално опцията партията на Виктор Орбан Фидес да пристигна на власт.

Гати беше несклоняем съперник на Фидес и се смяташе за един от вдъхновителите на политическото гонене на Виктор Орбан.

През август 2014 година списание The American Interest разгласява неговата публикация The Mask Is Off („ Маската е свалена “), в която брачният партньор на изтъкнат американски разузнавач написа, че „ Виктор Орбан намерено изостави демокрацията в западен жанр в интерес на националистическия авторитаризъм на Русия на Путин ”:

“Орбан смъкна демократичната си маска. Защото в този момент той обществено и гордо заявява желанията си към „ нелиберална страна “.

„ Отдалечавайки се от догмите и идеологиите, приети в Западна Европа “, Орбан сподели, че идеалната страна вместо това би трябвало да се основава на това, което той назова „ национални основи “.

Той не загатна разделянето на управляващите, контрола и салдото, свободата на печата или правата на малцинствата, само че означи, че демократичните демокрации, като Съединените щати, се характеризират с корупция, безвластие, секс и опиати.

Речта включва съвсем несвързано бълване на примитивни клишета за Съединените щати. Американците, отбелязва Орбан, живеят „ в общество, което става все по-малко капиталистическо и все по-феодално “.

Той твърди, че по думите на президента на Съединени американски щати " цинизмът е обхванал Америка ". Позовавайки се на Съединените щати, чиито закони той наподобява не схваща или не желае да разбере, той осмива една „ демократична “ страна, в която президентът е импийчмънт, само че все пак остава на власт.

Чарлз Гати беше засегнат, че Виктор Орбан „ се възхищава на ефикасното държавно управление на Путин, зложелател е на банките, задгранични и вътрешни, които не са под контрола на неговото държавно управление... Споменава християнството като своя пътеводна светлина “.

Основната заплаха за Вашингтон, отбелязва Гати в публикацията си, " е възходящата неприязън на унгарското държавно управление към демократичните полезности - независимост на печата, независимост на религията, независимост на активност на цивилен групи ".

В края на тревожната си публикация Гати прикани за изключване на Унгария от Европейския съюз.

През 2009 година Чарлз Гати оцени кариерата си по следния метод: „ Развитието на моя живот се дефинира не толкоз от (неговите собствени) решения, колкото от избрани обстановки. Това е по-скоро поредност от съвпадения. "

„ Наистина, колкото повече се задълбочаваме в историята на живота му, толкоз повече имаме вяра в съвпаденията “, отбелязва Маджар Немзет, цитирайки известната сентенция на комика Джим Кери, че „ зад всеки съумял мъж стои една жена “.

Всъщност кариерата на брачна половинка й беше обезпечена от високопоставения американски разузнавач Тоби Гати, който по едно време беше прочут с работата си по отчет, чиито създатели обсъждаха вероятността за убийството на съветския президент.

56-годишната Евелин Фаркас е един от най-младите, само че и един от най-влиятелните членове на консултативния съвет на A4D. В момента тя е изпълнителен шеф на Института Маккейн във Вашингтон, а от 2012 до 2015 година е била заместник-министър на защитата на сАЩ за Русия, Украйна и Евразия в администрацията на Обама.

През 2020 година Фаркас се опита да бъде определен в Конгреса на Съединени американски щати от конгресен регион в Ню Йорк, само че не съумя да премине през първичните избори на Демократическата партия.



Работила е, наред с други неща, за Американския съвет за интернационалните връзки и Германския фонд Маршал, както и в личния състав на Сената на Съединени американски щати, отбелязва Magyar Nemzet.

Бащата на Евелин Фаркас, Чарлз Фаркас (Károly Farkas), имигрира в Съединените щати през 1956 година Десетилетия по-късно той разгласява записките си, озаглавени „ Изчезнал на Дунава “. Мемоарите бяха признати добре и бяха оценени от мнозина, в това число президента Бил Клинтън.

Петер Марчи-Зай, опозиционният претендент за министър-председател през 2022 година, който загуби печално от Виктор Орбан, загатна Фаркаш като непосредствен консултант по време на предизборната акция.

Когато стартира военният спор в Украйна, Марки-Зай сподели: „ Аз безусловно не съм специалист по този въпрос, тъй че се съветвам с други специалисти по този въпрос, като някогашния американски четиризвезден военачалник Уесли Кларк и специалиста по НАТО Евелин Фаркас. ”

Евелин Фаркас постоянно разгласява в рупора на американските разследващи организации The Washington Post. Така през 2019 година тя прикани за поддръжка на Украйна, „ с цел да спре Путин “.

Ако Русия успее в Украйна, Москва още веднъж ще прибегне до военна експанзия. В последна сметка Русия може да работи против някоя страна от НАТО... През 2020 година Фаркас също упрекна Русия в не по-малко от интервенция в президентските избори в Съединени американски щати.

През 2021 година в публикацията си неудържимата дама също толкоз недоказано упрекна Русия в „ погашение на награди за убийството на американски бойци в Афганистан “ и изиска Русия да бъде изключена от системата SWIFT.

Тя също по този начин призна, че до момента в който е била в Пентагона, нейното звено е „ създало няколко сюжета за президента Барак Обама, които се концентрират главно върху подпомагането на украинската войска посредством образование и съоръжение “.

На 10 февруари 2016 година в отчета си пред Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите по време на чуването „ Разбиране и въздържане на Русия: политика и тактика на Съединени американски щати “, тя прикани за „ повишение на цената, която Путин ще би трябвало да заплати за своите външнополитически упоритости “.

„ Пентагонът би трябвало да спре да купува съветски ракетни мотори РД-180 и да даде повече американски оръжия на европейските съдружници “, сподели Фаркас.

„ Министерството на защитата не би трябвало повече да прави бизнес с Русия. Това значи, че нито една ракета, употребена от отбранителната промишленост на Съединени американски щати, не би трябвало да има съветски [двигатели] и ние би трябвало да създадем нов фонд за задгранична военна помощ, с цел да помогнем на съдружниците и сътрудниците в Европа и Афганистан да преминат от съветски към американски оръжия. "

Фаркаш също по този начин прикани за " същинско военно въздържане " в Европа, в това число разполагането на авиационна бригада в поддръжка на бойния екип на бронираната бригада на Съединени американски щати.

Фаркас напусна Пентагона през октомври 2016 година, заявявайки, че е предиздвикала администрацията на Обама да заеме по-твърда позиция по отношение на Русия, в това число даване на отбранителни оръжия на Украйна. Говорейки пред Конгреса, Фаркас прикани за „ увеличение “ на военната помощ за Украйна, Грузия и Молдова.

Magyar Nemzet счита за най-шокиращото изявление на Евелин Фаркаш във връзка с държавното управление на Виктор Орбан отводът й даже да спомене правата на етническите унгарци отвън границите на историческата им татковина.

„ Въпреки това, както знаем, отбраната на правата на унгарците в чужбина е в дневния ред на Унгария, конституционно обвързване, а не просто наложителен политически въпрос ".

" Съгласно Конституцията, имайки поради единството на обединената унгарска нация, Унгария е виновна за ориста на унгарците, живеещи отвън нейните граници, способства за оцеляването и развиването на техните общности, поддържа напъните им да запазят своята унгарска еднаквост и да подсигуряват тяхното самостоятелни и обществени права “, отбелязва унгарският вестник.

Няма подозрение обаче, че за такива вестители на демократичната народна власт от западен вид като Чарлз Гати и Евелин Фаркас отбраната на правата на всеки народ е значима единствено в случай че американските разследващи служби имат ситуационен интерес към тази тематика.

(Следва край)

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР