Най-масовото гориво бензин А-95 надхвърли цената от три лева за

...
Най-масовото гориво бензин А-95 надхвърли цената от три лева за
Коментари Харесай

Цената на бензина мина 3 лева за литър

Най-масовото гориво бензин А-95 надвиши цената от три лв. за литър в някои от дребните бензиностанции, които не са част от огромните вериги. Справка в базата данни на уебсайт за горива демонстрира, че в някои региони на Черноморието бензинът се търгува по 3.15-3.17 за литър.

Според Венцислав Пенгезов, притежател на бензиностанция в Русе, огромна част от дребните обекти работят на по-ниски цени спрямо огромните вериги.

„ При цена на петрола през предходната година от към 86 $, горивото струваше над 3 лв.. Не знам до каква степен решението на Европейска комисия, съгласно което за съветски нефт би трябвало да се заплаща не повече от 65 $ на барел, се извършва, само че в случай че е в действие, цените би трябвало да са по-ниски ”, добави Пенгезов, съобщи NOVA.

Според него през последните години инфлацията се е отразила на хората, а след това - и на бранша, и размерите са паднали. „ Резервните елементи за колонките също нарастнаха ”, добави той.

Венцислав Пенгезов сподели, че още при започване на годината се говорело, че " Лукойл " ще заплаща предплатен налог, който ще се употребява за компенсиране на консуматори. „ В момента компанията осъществя свръхпечалба, която би трябвало да бъде обложена и по този начин да се понижи тежестта върху хората. В края на септември сме, само че още нищо не е направено ”, сподели Пенгезов. Според него цените на горивата ще се задържат
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР