Най-мащабната полицейска операция в историята на Белгия е била предприета

...
Най-мащабната полицейска операция в историята на Белгия е била предприета
Коментари Харесай

Белгия предприе най-мащабната полицейска операция след хакване на приложение |

Най-мащабната полицейска интервенция в историята на Белгия е била подхваната рано тази заран, оповестиха локални медии.

Действията са по следствие на приложение за електронни устройства (Sky ECC), употребявано от интернационалната проведена престъпност. Криптираното приложение дава опция разменяните известия да изчезват след 30 секунди, както и всички данни да бъдат изтривани с ключова дума.

Достъпът до приложението е заплатен. Разследваните са продавали и мобилни устройства от известни марки, само че превърнати в " сигурни " с премахването на камерите, микрофоните и опцията за сателитно следене. Плащанията за приложението (2200 евро годишно) и устройствата (около 5000 евро) са осъществявани с биткойн или през системата " Пей пал " (PayPal), с цел да останат анонимни.

Приложението е било " пробито " от белгийските управляващи преди месеци и това е довело до днешната интервенция, в която са взели участие 1500 служители на реда и са претърсени над 200 места в цялата страна. Отбелязва се, че следствието е обвързвано с търговия с опиати, пране на пари и корупция.
Миналата година в сходно следствие на криптирано приложение (Encrochat) участваха службите на Англия, Франция и Холандия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР