Най-мащабната национална доброволческа инициатива Да изчистим България заедно“ беше отличена

...
Най-мащабната национална доброволческа инициатива Да изчистим България заедно“ беше отличена
Коментари Харесай

„Да изчистим България заедно“ със световно признание сред 180 държави от глобалното движение Let’s Do It World

Най-мащабната национална доброволческа самодейност „ Да почистим България дружно “ беше отличена с приз от световното гражданско придвижване Let’s Do It World. Това се случи по време интернационална конференция в Талин, Естония, която събра представители от 100 страни. Наградата е за сполучливото сливане на максимален брой доброволци на глава от популацията – 6,2%, в името на идеята за по-чиста околна среда.

През 2019 година, под егидата на bTV Media Group, огромното разчистване на България стимулира рекордните 433 683 доброволци да се включат в хиляди акции по почистване, облагородяване и залесяване и да отстранен от картата на страната 4338 тона боклуци. На база на постигнатите резултати и положителния образец, самодейността получи влиятелното самопризнание измежду 180 страни, които сплотиха напъните на над 20,7 млн. души в Световния ден на почистването.

„ Всички ние живеем в общ дом, в горяща къща. Всички имаме фамилии, деца и в края на деня е значимо не просто всички да оцелеем дружно, само че и по какъв начин ще продължим живота си отсега нататък “, сподели президентът на Let’s Do It World Хейди Солба, в обръщението си към участниците в интернационалния конгрес. Естонският министър председател Юри Ратас добави, че с изключение на опцията да създадем нашата планета по-чиста, Световният ден на почистването дава опция и за смяна на навиците на хората по света.
0-5.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР