Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот

...
Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот
Коментари Харесай

Живей Активно! те призовава – „Бъди добрият пример за теб и близките ти“ на 22 септември

Най-мащабната самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот Нестле за Живей Активно!, трансформирала се в национално придвижване, се завръща на 22 септември. Спазвайки всички ограничения за обществена отдалеченост, тази година Нестле България ще призове всички да бъдат „ положителният образец “, като с минимални старания, всеки от нас може да способства към по-добро бъдеще. Как ще се случи това? Избирайки един от четирите маршрута в столицата, всеки може да бъде повода за своето по-добро здравословно и психическо положение, изминавайки дистанцията пеш, на колело, тротинетка, ролери или друго. Освен това, избирайки ходенето пред шофирането даже и за 16 км. на седмица би отстранило 500 кг въглеродни излъчвания годишно. Така Нестле приканва да се грижим за здравето си и в същото време за природата.

„ Движението е здраве и всеки може да се погрижи за него и формата си като се движи повече. Винаги, когато имате време, можете да замените автомобила с една качествена разходка. Освен че поддържа формата ни, ходенето е потребно и за естествената сърдечна активност и даже психическото положение на всеки “, разяснява Олимпийската легенда Йордан Йовчев и прикани на 22 септември всички да оставят колите си и да създадат една хубава разходка по време на Нестле за Живей Активно!. Какво още сподели Йордан Йовчев можете да намерите тук:

„ Спортното “ семейство Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова към този момент споделиха своя принос към напредването пешком, като съумяха дружно да извървят 23 000 крачки. На собствен ред те провокираха волейболния първенец Владимир Николов да бъде положителният образец и да призоват всички да се включат на 22 септември в самодейността.
Връщайки се в историята на Нестле за Живей Активно!, акцията започва алегорично с пешеходен поход в София, посредством който обръща внимание на казуса с обездвижването и затлъстяването. Тази година, по случай 15-та годишнина от началото на акцията, ще бъдат изтъкнати изгодите от напредването пешком, като събитието ще се организира в границите на Световната седмица на подвижността в Европейския ден без коли. Още през цялото време Столична община поддържа най-голямата самодейност за деен метод на живот, а тази година 4-те маршрута са избрани точно с поддръжката на Общината и ще трансфорат националния празник и в подобен на придвижването.

За втора поредна година ще се организира и народен конкурс с поддръжката на НСОРБ (Национално съдружие на Общините в Република България), като всяка община ще има опция да се включи в празника на придвижването.

Повече за Нестле за Живей Активно!:
От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 година до момента, самодейността е излязла от рамките на акция и се трансформира в национално придвижване. Повече от 450 000 българи са взели участие през годините, а над 170 сътрудници поддържат посланието за изгодите от деен метод на живот. През 2019 година „ Нестле за Живей Активно! “ сполучливо си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, специалисти и известни персони и реализира над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално съдружие на общините. През 2020 година за първи път се организира и зимното издание в Боровец, с поддръжката на Бороспорт и община Самоков.

През последните 14 години самодейността Нестле за Живей Активно! даде опция на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват дружно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се присъединили, измежду които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и доста други.

Инициативата се организира под патронажа на Столична община и Министерство намладежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР