Най-малкото количество депонирани отпадъци в Регионалното депо в Русе за

...
Най-малкото количество депонирани отпадъци в Регионалното депо в Русе за
Коментари Харесай

Русе отчита повече сепарирани и по-малко депонирани отпадъци

Най-малкото количество депонирани боклуци в Регионалното хранилище в Русе за последните 14 години регистрират от общината през предходната година. Депонираните боклуци през 2020 година са били със 7000 тона по-малко спрямо миналата година, оповестиха от кметството в крайдунавския град.

" С 16 000 тона нараства количеството на постъпилите за отсортиране битови боклуци от община Русе през последната година. Повече са и тези, предадени за преработване , като максимален от тях е делът на хартиените и картонените опаковки. За това спомага и въведеното през предходната година ново работно време на Инсталацията за авансово отнасяне на битовите боклуци за общините Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан, което разрешава по-голямо количество да постъпва в нея от проведеното сметосъбиране ", изясняват от кметството в Русе.

Стремежът на общината е след сключването на новия контракт за авансово отнасяне на битовите боклуци да се усилят отсортираните и поетапно да намалеят депонираните такива, както и да бъдат реализирани задачите според Закона за ръководство на отпадъците.

От локалната администрация осведомят, че не престават и дейностите по разчистване на противозаконни сметища на общински терени. Предприятието " Паркстрой " за година е изнесло 1960 тона боклуци от 51 места, което коства 250 000 лв.. За да се лимитират порочните практики, кметството сложи и видеонаблюдение на проблематичните сектори за определяне на нарушителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР