Най-малко трима цивилни бяха убити, а петима бяха ранени от

...
Най-малко трима цивилни бяха убити, а петима бяха ранени от
Коментари Харесай

Експлозия разтърси Кабул, има жертви

Най-малко трима цивилни бяха убити, а петима бяха ранени от терорист самоубиец, взривил се с кола бомба в източната част на афганистанската столица Кабул, заяви представител на полицията, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Нападението е било ориентирано против задграничен ескорт, само че не е постигнало задачата си. Бомбата е избухнала при прекосяването на конвоя, сподели източникът от службите. Талибаните поеха отговорност за нападението.

Според представителя на вътрешното министерство Наджиб Данеш цел на офанзивата е бил задграничен подизпълнител, който не е потърпевш. Малка кола, цялостна с експлозиви, е направила опит да нападна английската охранителна компания G4S, само че се е взривила преди да реализира задачата си.

Говорителят на талибаните Забибула Муджахид сподели, че задачата е била ескорт от „ непознати обучители “ и съобщи, че един автомобил е бил изцяло погубен, а всички пасажери в него – убити. По данни на Организация на обединените нации в Афганистан вследствие на спора с бунтовниците през 2017 година са убити или ранени повече от 100 000 цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР