Най-малко трима цивилни бяха убити, а няколко ранени в Украйна

...
Най-малко трима цивилни бяха убити, а няколко ранени в Украйна
Коментари Харесай

Най-малко трима цивилни бяха убити при нова руска офанзива в Източна Украйна

Най-малко трима цивилни бяха убити, а няколко ранени в Украйна през вчерашния ден и през днешния ден в миг, когато съветските сили не престават да подлагат на обстрел украински градове в цялата страна и напредват покрай източноукраинския град Авдеевка, за който се водят яростни боеве, споделиха през днешния ден локални украински чиновници, представени от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11936
Един човек е бил погубен, когато съветските сили са обстрелвали украинския град Никопол от бастиона си в най-голямата украинска атомна централа, заяви локалният украински губернатор Сергий Лисак. Губернаторът съобщи, че службите за незабавна помощ в Никопол работят за оценка на вредите.

Руските войски превзеха Запорожката АЕЦ при започване на войната, което поражда периодически опасения за нуклеарен случай, защото обстрелът наоколо до обекта продължава, като постоянно е ориентиран против следените от украинците селища от другата страна на река Днепър.

В Кривой рог, родния град на президента Володимир Зеленски в Централна Украйна, 60-годишен мъж е бил погубен нощес, откакто съветска ракета е поразила промишлено дружество, написа в Телеграм кметът на града Олександър Вилкул. Съпругата на мъжа е настанена в болница със съществени рани от шрапнели.

Кметът заяви, че през нощта съветски ракети и дронове още веднъж са поразили същото място, като са предизвикали неуточнени вреди и са провокирали пожар, който е бил сподавен до сутринта. Вилкул не даде детайлности за естеството на обекта и дали е обвързван с отбранителната промишленост на Украйна. Той съобщи, че никой не е потърпевш при втория удар.

По-късно представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи пред кореспонденти, че съветските сили са унищожили хранилища за гориво и муниции на украинските военни наоколо до локалното летище в Кривой рог. 

Засега няма отговор от страна на украинските управляващи на изказванието на Конашенков, показва Българска телеграфна агенция. 

В южната част на Херсонската област, където минава фронтовата линия, един граждански е бил погубен, а различен е бил ранен при " масиран обстрел " от страна на съветските войски, заяви през днешния ден губернаторът Олександър Прокудин. Руснаците са употребявали минохвъргачки, артилерия, танкове, безпилотни самолети и ракетни установки, с цел да нападат региона, като са поразили жилищни региони, написа Прокудин в Телеграм.

При съветски обстрел през миналото денонощие е ранен и един граждански във фронтовия град Авдеевка в източната част на Донецка област в Украйна, заяви през днешния ден изпълняващият длъжността локален губернатор Игор Мороз. През последните седмици за Авеевка се водят яростни боеве сред съветските и украинските сили, като силите на Киев се пробват да удържат възобновената съветска атака.

Мороз съобщи, че съветски ударни дронове, ракети, минохвъргачки и артилерийски снаряди са поразили и други елементи на Донецка област.

Руските войски започнаха през вчерашния ден нова атака северно от Авдеевка, която е постигнала незначителни триумфи, съгласно разбор на Института за проучване на войната. Базираният във Вашингтон мозъчен концерн се базира на сателитни фотоси на прокремълски " военни блогъри " на терен, с цел да поддържа оценката си.

Подновяването на офанзивата на Русия край Авдеевка отразява устрема на съветското военно командване за настъпателни интервенции в региона " макар тежките загуби на техника и персонален състав ", съобщи институтът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР