Най-малко трима служители на военната полиция получиха заповед да играят

...
Най-малко трима служители на военната полиция получиха заповед да играят
Коментари Харесай

Канада праща военни да ловят покемони

Най-малко трима чиновници на военната полиция получиха заповед да играят „ Pokemon Go “ в канадските бази из цялата страна.

Това се случи, откакто играчи нахлуха в полицейски уреди в блян да заловен преследваните от тях покемони. Нашествениците не бяха задгранични сътрудници, а почитатели на известното приложение Pokemon Go – стартирало през 2016 година – пробвайки се да уловят колкото е допустимо повече от виртуалните герои в играта, навлизайки даже в лимитирани за достъп армейски зони.

Големият брой арестувани през лятото след излизането на играта озадачи армията, съгласно вътрешни документи, получени от канадския публичен ефирен канал Си Би Ес.

“Съобщава се, че „ Форт Фронтенак “ явно е леговище на PokeGym и PokeStop ”, написа майор Джеф Монаган от базата на канадските сили в Кингстън.

“Ще бъда изцяло прям – нямам концепция какво е това ”, сподели той в известие след обзор на близо 500 страници военни документи.

Резултатът – най-малко трима чиновници на военна полиция, в разнообразни бази в цялата страна, бяха назначени да се скитат из армейски уреди с телефони и бележници в ръка, с цел да търсят виртуална покемон инфраструктура и герои.

„ Обмисляме да наемем 12-годишен, който да ни помогне в това “, написа специалистът по сигурността Дейвид Левеник от базата в Онтарио, на 100 километра северозападно от Торонто.

На входа въз основата една жена беше хваната да играе на „ Pokemon Go “, до момента в който трите й деца се катереха по танковете.

Мъж, в обособен арест в същата база, изясни, че просто събира точки, играейки „ Pokemon Go “ и споделил на чиновниците: “Трябва да набия децата си. ”

Малко след излизането на „ Pokemon Go “ въоръжените сили даже трябваше да издадат обществено предизвестие към играчите да не навлизат във военни бази.

Но някои виждат позитивна страна в притока на ловци на покемони.

„ Може би това ще усили визитите в музея! “, написа майор Алисия Сосие от базата в Онтарио, където музеят на гарнизона е гореща точка в играта. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР