Най-малко трима души загинаха при експлозия в Източна Сирия днес,

...
Най-малко трима души загинаха при експлозия в Източна Сирия днес,
Коментари Харесай

Най-малко трима загинаха при атака с дрон в Сирия

Най-малко трима души починаха при детонация в Източна Сирия през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на правозащитници и държавни медии.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида гърмежът наподобява е бил породен от офанзива с дрон против ирански милиции.

До момента никой не е поел отговорност за хипотетичното нахлуване, а сведенията какво тъкмо се е случило са нищожни.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, основана във Англия опозиционна мониторингова организация, заяви, че четирима души са били убити, а осем - ранени, при въздушния удар по постройка, където били подслонени членове на ирански милиции, в провинция Дейр аз Зор.

Според локални деятели постройката е била употребена като база от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война - основен съдружник на президента на Сирия Башар ал Асад.

Сирийски държавни медии обаче споделиха, че е избухнала мина, която е била " заложена от терористи ", както държавното управление в Дамаск назовава бунтовниците. Трима души са били убити, а седем - ранени, съгласно известията, съпроводени от фотоси на няколкоетажна постройка, превърната в руини, както и на погубен камион, предава Българска телеграфна агенция.

В продължаващата от 12 години революция в Сирия са починали минимум 300 000 души. Половината от 23-те милиона поданици на страната бяха принудени да изоставен домовете си, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР