Най-малко трима души загинаха, когато мощна зимна буря, предвижваща се

...
Най-малко трима души загинаха, когато мощна зимна буря, предвижваща се
Коментари Харесай

“Всичко беше изчезнало”. Трима души, сред които майка и дете, загинаха при снежни бури в САЩ

Най-малко трима души починаха, когато мощна зимна стихия, предвижваща се на изток през Съединени американски щати, предизвикваторнадо в южните щати и покридруги със сняг, съобщи Би Би Си.

Младо момче и майка починаха в Луизиана, когато домът им беше опустошен от торнадо.

Огромната стихия докара до условия, сходни на вихрушка, в Средния запад, като пътища и учебни заведения бяха затворени, а някои региони рапортуваха 1,2 мсняг.

Около 3300 полета са забавени, а над 150 са анулирани.

Около 500 000 души в четири щата - Небраска, Уайоминг, Южна Дакота и Минесотаса под предизвестия за виелици, като мощните ветрове и изобилните снеговалежи затрудняват пътуването.Милиони други в страната са под предизвестия засурово зимно време.

Прогнозират се мощни стихии по крайбрежието на Персийския залив, в това число в Луизиана, Мисисипи, Алабама и елементи от Флорида.Предупреждения за торнадо има и в елементи от Луизиана и Мисисипи.

Спасителите търсиха часове, преди да извадят майката и сина, които починаха в селски регион покрай град Шривпорт.

Останките на момчето - Николус Литъл, на осем години,бяха открити в гориста околност на половин миля от фамилния дом.

Тялото на майка му - Йошико А Смит, на 30 години,е намерено на към една улица от опустошения дом, под купчина парчета, споделиха чиновници.

Шериф Стив Прайтор сподели пред локалната телевизия KSLA, че бащата е съобщил за изгубването им.

„ Дори не можахме да намерим къщата, която той описваше. Всичко беше изчезнало “, сподели шерифът.

56-годишна жена също е открита мъртва пред дома си в енорията Сейнт Чарлз, съгласно локален политик.Министерството на опазването на здравето на Луизиана заяви, че тя е умряла, откакто торнадо е разрушило дома ѝ.

В дребното градче Фармървил, на към 160 км, минимум 25 души бяха ранени след удар на торнадо,според локалния информативен бюлетин KNOE.

Най-малко 18 торнада удариха Тексас, Луизиана, Оклахома и Мисисипи във вторник, ранявайки поданици и разрушавайки домове и здания.

В сряда беше обявено за още, до момента в който губернаторът на Луизиана разгласи изключително състояние.

По-голямата част от Съединени американски щати евентуално ще усети известно влияние от бурята, като се чака студено време и сняг, до момента в който се придвижва на изток през идващите дни.

„ Това е много енергична система от стихии “, сподели Рич Ото, метеоролог от Центъра за прогнозиране на времето.

Лошото време аргументи стотици спирания на полетите на интернационалното летище Далас Форт Уърт в Тексас и интернационалното летище Денвър в Колорадо през последните два дни, съгласно FlightAware.com.

Бурята се популяризира и в Канада, носейки изобилен сняг и мощни ветрове в южния прериен район на страната, в това число провинциите Саскачеван и Манитоба.

Очаква се градушка да удари горната част на Средния запад и североизточната част на Съединени американски щати в четвъртък, заяви Националната метеорологична работа.

Системата от стихии стартира да връхлита Съединени американски щати предишния петък, носейки мощни ветрове и сняг в елементи от Калифорния.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР