Най-малко трима души са загинали при руски удари по украинския

...
Най-малко трима души са загинали при руски удари по украинския
Коментари Харесай

Трима загинали при руски удари по Херсон - Свят

Най-малко трима души са починали при съветски удари по украинския град Херсон, настояват локалните управляващи, предават " Ройтерс " и БНР. По-рано украинските военни оповестиха, че са отблъснали съветско нахлуване в региона на Благодатне в източната част на Донецк. Руската частна военна група „ Вагнер “ твърдеше противоположното – че е поела надзор върху обитаемото място. Интензивни остават военните дейности в региона на град Бахмут. От основния щаб на украинските въоръжени сили настояват, че са отблъснали съветски офанзиви в регионите на 13 селища в Донецк.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Украйна е наложила нови наказания на 182 съветски и беларуски компании и на три физически лица. Техните услуги се употребявали за транспорт на военна техника и бойци с железопътен превоз. Активите на засегнатите компании в Украйна се блокират и ще бъдат употребявани за защитата на страната.

Текат ускорени договаряния сред Киев и съдружниците му за доставки на ракети с огромен обхват, съобщи съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Той загатна за връзка сред хипотетичната военна поддръжка на Иран за Русия, изразяваща се в доставката на дронове камикадзе „ Шахид “, което Техеран отхвърля, и няколко детонации от тази нощ в Иран. Министерството на защитата на Ислямската република заяви, че цех за муниции в град Исфахан в централната част на страната е бил нападнат с безпилотни апарати.

Малко по-рано пък пожар е избухнал в петролна рафинерия в северозападен Иран и аргументите за случая към момента се обясняват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР