Най-малко трима души са загинали и трима са били ранени

...
Най-малко трима души са загинали и трима са били ранени
Коментари Харесай

Русия: Най-малко трима загинали при украински удар по Донецк

Най-малко трима души са починали и трима са били ранени при украински удар по Донецк, най-големия съветски град в района на Донбас, заяви ръководителят на съветските окупационни управляващи Денис Пушилин, съобщи Агенция Франс Прес.

" По предварителни данни трима души са починали вследствие на противников обстрел на Калининския регион на Донецк със руски многоцелеви ракети Град ", съобщи той в Телеграм.

По думите на формалния представител " други трима цивилни " са " леко ранени " при нападението, което " е нанесло вреди на две жилищни здания и най-малко три обекта на гражданската инфраструктура ".

Във видеоклип, оповестен в обществените мрежи от съветски ефирен публицист, се виждат три тела на земята до изгорели коли.

В непосредствена непосредственост се вижда постройка, украсена с съветското знаме и знамето на самопровъзгласилата се Донецка република (ДНР), като прозорците на първия етаж са изпочупени.

Разположен на към двадесет километра от фронтовата линия, град Донецк мина под контрола на ръководените от Москва проруски сепаратисти през 2014 година и от този момент е постоянно обстрелван от украинската войска.

На 21 януари при удар по Донецк, който Москва приписва на Украйна, починаха минимум 27 души, а 25 бяха ранени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР