Най-малко трима души са загинали, а 12 са ранени при

...
Най-малко трима души са загинали, а 12 са ранени при
Коментари Харесай

Разбра се кой е касапинът, окървавил Калифорния, ужасът е неописуем. Броят на жертвите е

Най-малко трима души са починали, а 12 са ранени при стрелбата по време на фестивал в град Гилрой, щата Калифорния. Това оповестява abc7.com, базирайки се на свои източници, написа Блиц.

``
реклама
 
Стрелбата е почнала към 18 ч. локално време, оповестиха от полицията. Членът на градския съвет Дион Брако удостовери, че трима души са убити и 12 ранени. Той сподели, че към този момент няма изясненост дали има обвинени.
 
Източници от полицията настояват, че момченце на 3 години е измежду убитите. Състоянието на ранените от друго – от леко потърпевши до сериозно.
 
Открит е и център, където хората, издирващи околните си, могат да отидат да потърсят повече информация.
 
По думите на локална жена, на фестивала участвали стотици хора.
 
Петер Уинзел пък бил покрай основната сцена, когато видял стрелеца. Пред KPIX-TV той споделя, че оркестърът свирел последната ария, когато почнала стрелбата. Той самият чул сред 20 и 25 изстрела. „ Видях го за към една секунда, той стреляше с желанието да уцели хората “, споделя той.
 
Момче пък описа, че избягал от мястото със своята 12-годишна братовчедка, която била простреляна. „ Болеше я доста. Тичаше бързо, по тази причина не знаехме, че е улучена, тичаше си обикновено. Сигурно е било от адреналина, тъй като тя искаше да избяга “, изясни момчето. Момичето било простреляно в крайници.
 
„ Чуваха се патроните, те удряха земята. Виждаха се и тогава извиках „ Това е същинско оръжие “. Така че екипът и групата избягаха и се скриха под сцената. Чувахме още изстрели. После имаше още пукотевица и патроните се удряха в сцената, под която се криехме. Накрая спря “, сподели свидетел пред Си Ен Ен. Той показа още, че до момента в който се криел пращал известия на фамилията си, казвайки им, че ги обича, тъй като не знаел какво ще се случи.
 
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа предизвестие в Туитър във връзка стрелбата: „ Полицейските сили са на мястото на стрелбата в Гилрой, Калифорния. Данните са, че стрелецът още не е арестуван. Бъдете деликатни и внимателни! “
 
Според източници на Си Би Ес, стрелецът е бял мъж и е мъртъв. Не е ясно кой го е умъртвил.

Други очевидци описват, че стрелецът е хванат и задържан от полицията. 
 
Всеки миг полицията ще даде изказване пред медиите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР