Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени

...
Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко трима убити и 15 ранени при ракетна атака по украинския град Днипро

Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени при ракетна офанзива нощес по украинския град Днипро.

Според шефа на Днепропетровска област Валентин Резниченко ракетите са блъснали индустриална зона и намираща се наоколо оживена улица.

Кадри в обществените мрежи демонстрират гъст черен пушек, който се издига от здания и горящи коли след удара в Днипро. По-рано съветското министерство на защитата съобщи, че ударът с крилати ракети против украинския град Виница в четвъртък е бил ориентиран против постройка, в която чиновници от въоръжените сили на Украйна са се срещали с задгранични снабдители на оръжия. Украйна отхвърли да е била ударена военна цел и съобщи, че при офанзивата е ударен културен център, употребен от пенсионирани ветерани. В своето видео послание тази нощ украинският президент Володимир Зеленски заяви, че 4-ма души към момента се търсят след нападението във Виница:

„ Общо 200 души са потърсили помощ след атакта. За страдание, четирима са в тежко положение. На терен се прави всичко допустимо, с цел да бъдат открити четиримата изчезнали “

Украинските ракетни удари са унищожили повече от 30 съветски военни логистични центъра през последните седмици и доста са понижили атакуващия капацитет на Русия, сподели представител на министерството на защитата на Украйна. Украинският министър на защитата заяви през вчерашния ден, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна, без да прецизира страната, която ги е предоставила.

Положителни сигнали за предстоящото съглашение за износа на украинско зърно през Черно море идват и от Москва, и от Киев.

Споразумението за експорт на украинско зърно няма да докара до възобновяване на договарянията сред Русия и Украйна, сподели съветският народен представител Леонид Слуцки. Високоставен източник от Киев удостовери, че Украйна се стреми да приключи в околните дни договарянията по съглашението с Русия, Турция и Обединените народи за определяне на безвреден кулоар в Черно море за транспорт на зърнени култури от Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР