Най-малко трима души бяха убити, а трима - ранени, при

...
Най-малко трима души бяха убити, а трима - ранени, при
Коментари Харесай

3 жертви при нови руски атаки в Украйна

Най-малко трима души бяха убити, а трима - ранени, при съветски обстрел в Днепропетровска, Херсонска и Донецка област в източната и южната част на Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локалните управляващи.

В следеното от силите на Киев село Олгивка, на брега на река Днепър, 58-годишна жена е починала при артилерийски обстрел, при който е ранен и 49-годишен мъж, сподели украинското министерство на защитата.

Седемгодишно момче пък е потърпевшо по време на ракетен обстрел покрай жилищна постройка в квартал Корабелни на град Херсон, районната столица на едноименната област, над която украинската войска си върна контрола през есента на 2022 година

Според украинското вътрешно министерство на север е почнал съветски артилерийски обстрел против градчето Червоногригоривка, покрай Никопол, в Днепропетровска област.

Там са били ударени двама братя на 16 и 22 година “По-младият е умрял от раните си, а по-възрастният е откаран в болница с тежки пострадвания. Лекарите се борят за живота му ”, заяви министерството.

В Донецка област на изток, която обект на непрекъснати конфликти сред двете армии, 46-годишен мъж загуби живота си при обстрел на град Часов Яр, сподели началникът на районната военна администрация Вадим Филашкин.

По-рано той заяви, че близо 200 души, в това число 21 деца, са били евакуирани от селата покрай фронта, поради водещите се интензивни боеве. Руската войска завладя градът цитадела Аведеевка в този регион през февруари и продължава офанзивата си там.

От своя страна украинските военновъздушни сили оповестиха, че през днешния ден са свалили 12 от общо 15 ирански дрона „ Шахед “, изпратени от Русия към Донецка, Днепропетровска и Полтавска област.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР