Най-малко трима души бяха убити, а - 11 ранени, след

...
Най-малко трима души бяха убити, а - 11 ранени, след
Коментари Харесай

Трима убити и 11 ранени след стрелба в училища в Бразилия

Най-малко трима души бяха убити, а - 11 ранени, откакто мъж с огнестрелно оръжие и бронежилетка извърши нахлуване против две учебни заведения в Югоизточна Бразилия, предадоха Франс прес и АП, като се позоваха на управляващите.

Двама от убитите са учители. Мишени на офанзивата са били държавно учебно заведение за възпитаници от начален и междинен курс и частно учебно заведение, които се намират на една и съща улица в дребния град Аракрус в щата Еспирито Санто, се споделя в изказване на районния секретариат за социална сигурност. Самоличността на третия погубен към този момент е незнайна.

Стрелецът към момента е на независимост. Записи от охранителни камери демонстрират, че той е бил с бронежилетка и употребявал полуавтоматичен револвер за нападенията, сподели секретарят по социална сигурност на щата Марсио Селанте. Той означи, че в държавното учебно заведение стрелецът е получил достъп до учителската стая, откакто разрушил брава.

Нападателят е бил покрил лицето си, което затруднява идентифицирането му. Полицията проверява дали той е работил самичък.

Според кмета Луис Карлос Коутиньо в учебното заведение в града са влезнали " няколко бандити ". Един от тях е стрелял по събрали се учители, като умъртвил две дами и ранил девет други. След това нападателите отишли в друго учебно заведение, където била убита една тийнейджърка, а двама души били ранени.

Стрелбите в учебни заведения са необичайност в Бразилия, само че през последните години позачестиха, отбелязва АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР