Най-малко шестима души са загинали в Гърция вчера при челен

...
Най-малко шестима души са загинали в Гърция вчера при челен
Коментари Харесай

Най-малко шестима загинаха при катастрофа с мигранти в Гърция

Най-малко шестима души са починали в Гърция през вчерашния ден при преден конфликт сред джип, цялостен с мигранти, и друго транспортно средство, заяви полицията в Атина, представена от ДПА.
Прочетете още
Други шестима са тежко ранени и са в сериозно положение.

Автомобилът, пренасящ мигрантите, е пътувал от граничещ с Турция регион към Западна Гърция, само че се е отклонил, с цел да избегне полицейска инспекция, и се е сблъскал с автомобил, в който е пътувал един пасажер.

Контрабандните банди нормално употребяват неопитни малолетни водачи, с цел да транспортират бежанците от граничния район към вътрешността на Гърция. Ако бъдат задържани, малолетните могат да чакат по-леки присъди, отбелязва ДПА.

През последните години десетки хора са починали при сходни произшествия на автомагистралата Егнатия в Североизточна Гърция. Засега няма информация кой е карал микробуса, на какъв брой години е, или от каква народност и на какъв брой години са жертвите, предава Българска телеграфна агенция. 

След като пресекат границата, някои мигранти се пробват да стигнат до Италия или Централна Европа благодарение на трафикантите, без да се записват като търсещи леговище в Гърция. За такива пътувания трафикантите могат да приберат сред 2000 и 7000 евро на човек.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР