Най-малко шестима души са загинали при нова руска атака срещу

...
Най-малко шестима души са загинали при нова руска атака срещу
Коментари Харесай

Русия удари жилищни сгради и уби най-малко шестима души в Харков

Най-малко шестима души са починали при нова съветска офанзива против украинския град Харков, предава английската медия BBC.

Кметът на града Игор Терехов заяви, че създадени в Иран дронове " Шахед " са поразили няколко здания, в това число жилищни блокове рано в събота. Има нанесени вреди, а най-малко 20 души са ранени. Сред тях са и двама публицисти, които отразяват събитията наоколо до фронта.

" Първо имаше два ракетни удара, а по-късно, към 40 минути по-късно, имаше други удари на същото място - тъкмо когато спасителите, полицията започнаха работа ", съобщи губернаторът на Запорожка област Иван Федоров.

Снимки, оповестени от украинските управляващи, демонстрират спасители на мястото на случая, на които се виждат развалени и горящи здания. Полицията оповестява за нанесени вреди по жилищни блокове, бензиностанции, административни здания и коли.

Харков е най-големият град наоколо до съветската граница, а нападенията против него се ускоряват през последните седмици. Според украински публични лица той може да стане цел на бъдеща съветска атака.

‼️ Kharkiv Mayor: 6 dead, 10 injured as a result of a Russian drone attack on the city tonight.
— UNITED24 Media (@United24media)
" Тази офанзива против мирните поданици на Харков за следващ път потвърждава, че Русия е терористична страна ", написа Терехов в известие в платформата Telegram.

Освен в Харков, за детонации се оповестява и в Запорожка област. Това е второ нахлуване против региона за последните 24 часа. Властите в Киев оповестиха също, че е задействана противовъздушната защита, с цел да бъде отблъсната офанзива против столицата.

Украйна обаче отвръща на ударите. Официални лица оповестяват, че при офанзива с украински дрон против авиобазата Морозовск в Русия са убити или ранени 20 души от личния състав на летището. Унищожени са шест съветски военни самолета и са нанесени съществени вреди на осем други.

Руските представители на защитата обаче настояват, че са прихванали над 40 украински дрона и при обстрела е развалена единствено една електрическа подстанция. Твърденията на двете страни не могат да бъдат без значение тествани.

Според киевски източник авиобазата в Морозовск се употребява от съветски тактически бомбардировачи, които изстрелват управляеми бомби по украинските военни и погранични градове.

Междувременно в петък съветското министерство на защитата излезе с изказване, в което твърди, че силите му са поели контрола над украинското населено място Водяне в източната част на Донецка област. Това е следващото от няколкото изказвания за прогрес на съветските сили, откогато те превзеха Авдийвка през февруари - само че и то не може да бъде без значение тествано.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР