Най-малко шестдесет и седем души са били убити в серия

...
Най-малко шестдесет и седем души са били убити в серия
Коментари Харесай

67 загинали при координирани бунтове на затворници в Еквадор

Най-малко шестдесет и седем души са били убити в серия протести , осъществени от незаконни организации в затвори в Еквадор, заяви във вторник ръководителят на Националната работа на лишените от независимост. Надзиратели са били ранени, само че измежду тях няма починали, съобщи ДПА.

По-рано денем президентът Ленин Морено съобщи, че незаконни организации правят координирани офанзиви в редица центрове за задържане. " Полицията и вътрешното министерство работят за възобновяване на контрола над пандизите в Гуаякил, Куенка и Латакунга ", написа той в " Туитър ". По-късно Морено добави, че е наредил на Министерството на защитата да упражнява непоколебим надзор върху оръжията, боеприпасите и експлозивите във външния периметър на пандизите след насилствените протести в трите пандиза. Вътрешният министър Патрисио Пазмино също приказва за съгласувани дейности на незаконни организации.

Еквадорската войска съобщи, че поддържа полицията в интервенциите за сигурност. След като силите за сигурност съумяха да върнат обстановката под надзор, проверяващите са направили претърсвания. В Гуаякил те са иззели огнестрелно оръжие, мачете, ножове и мобилни телефони, съгласно прокуратурата. Броят на починалите нараства бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР