Най-малко седем души, сред които четири деца, са загинали, след

...
Най-малко седем души, сред които четири деца, са загинали, след
Коментари Харесай

Пожар във влак отне живота на 7 души в Пакистан

Най-малко седем души, измежду които четири деца, са починали, откакто вагон на пътнически трен се е запалил през нощта в Южен Пакистан, оповестиха локални поданици. Говорител на железниците изясни, че влакът се е запалил в област Хайрпур, на към 500 км. северно от Карачи. Влаковата комбинация се е движела към източния град Лахор. Пожарът е развалил и няколко други вагона, а повода за него остава неразбираема.
Аз и избавителните екипи пристигнахме тук, когато пожарът към този момент беше спрял. Спасителната интервенция се организира под надзора на пакистанската войска и екипа на локалната болница. От влака бяха извадени шест тела, измежду които четири деца, и още едно тяло на жена, която скочила от влака, с цел да избави живота си, само че получила съществени пострадвания и умряла по-късно в локалната болница.
Фарук Сумро, локален гражданин и публицист

Местните медии оповестиха, че пламъците са обхванали влака за броени минути и са погълнали няколко вагона. В Пакистан бедните пасажери постоянно внасят във влаковете свои лични дребни газови котлони, с цел да подготвят храната си, макар разпоредбите, които не разрешават това. Правилата за сигурност постоянно се подценяват в претъпканите мотриси. Влаковите катастрофи в Пакистан постоянно са резултат от неприятна железопътна инфраструктура и чиновническа немарливост.През 2019 година починаха минимум 74 пасажери, а десетки бяха ранени при пожар във трен, провокиран от детонация на газова печка за готвене в източната провинция Пенджаб.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР