Най-малко седем души са загинали по време на протестите във

...
Най-малко седем души са загинали по време на протестите във
Коментари Харесай

Най-малко седем загинали при последните протести във Венцуела

Най-малко седем души са починали по време на митингите във Венецуела, съпътстващи двудневната обща стачка, свикана от опозицията. Това заяви в Туитър основната прокуратура на Венецуела, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

По-рано ведомството осведоми, че жертвите са минимум четири. По данни на прокуратурата има починали по време на демонстрации в щатите Ансоатеги, Карабобо, Лара, Мерида и в столицата Каракас. Две от жертвите са малолетни. Прокуратурата проверява и произшествие с публицист, ранен по време на митинг в Каракас.

В сряда венецуелската съпротива и нейни симпатизанти започнаха двудневна стачка с искане да се анулират свиканите на 30 юли избори за учредително заседание. Противниците на президента Николас Мадуро виждат в плана за пренаписване на конституцията блян на настоящия водач да се вкопчи във властта, да заобиколи излъчения посредством избори парламент, където опозицията има болшинство, и да избегне явяването на президентски избори в края на 2018 година

От началото на април във Венецуела протичат най-мащабните до момента митинги против държавното управление. Оттогава в конфликти сред протестиращите и полицията починаха минимум 107 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР