Най-малко седем души са в неизвестност, след като водите от

...
Най-малко седем души са в неизвестност, след като водите от
Коментари Харесай

Най-малко 7 души са в неизвестност след рухването на язовирната стена на "Каховка"

Най-малко седем души са в неопределеност, откакто водите от опустошения язовир " Нова Каховка " наводниха околните региони, заяви назначеният от Москва кмет на Нова Каховка, представен от съветската осведомителна организация ТАСС и " Ройтерс ".
Стената на следения от Москва язовир " Нова Каховка " на река Днепър във вторник, наводнявайки част от фронтовата линия в Херсонска област и принуждавайки хората да бягат. Украйна и Русия за случилото се. Около 42 хиляди души са изложени на риск от наводнения в следените от Русия и Украйна зони по поречието на река Днепър, споделиха украински публични лица, до момента в който ръководителят на Организация на обединените нации за филантропичната помощ предизвести за " съществени и широкообхватни последствия ".

" За седем души знаем сигурно, (че са в неизвестност) ", сподели кметът на Нова Каховка Владимир Леонтиев, представен от ТАСС. Повече от 900 души бяха евакуирани във вторник от следения от Русия град с население към 45 хиляди души, който се намира на левия бряг на река Днепър.

Украински чиновници споделиха, че към 80 селища в цялата Херсонска област са изложени на риск от наводняване.

 След рухването на След рухването на " Каховка ": десетки потопени селища, назрява филантропична рецесия

Губернаторът на региона Олександр Прокудин заяви в сряда, че 1582 къщи са били наводнени на десния бряг на река Днепър и към 1457 души са били евакуирани през нощта.

По-рано Прокудин съобщи, че един граждански е умрял и един е бил ранен през миналото денонощие вследствие на съветски обстрел по региона и самия град Херсон.

" Ситуацията е най-тежка в херсонския регион " Корабелни ". Понастоящем равнището на водата се е покачило с 3.5 метра, над хиляда къщи са наводняване ", съобщи Олексий Кулеба, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, представен от " ФРанс прес " и Българска телеграфна агенция.

Евакуациите ще продължат през днешния ден и през идните дни - те се правят с рейсове и влакове, разясни Кулеба.

 Проблем за всички: рухналата стена на Проблем за всички: рухналата стена на " Каховка " ще промени войната

" Има заплаха над 40 хиляди души да пострадат от наводненията. Украинските управляващи изтеглят над 17 хиляди души. За страдание, над 25 хиляди души се намират на територия под съветски надзор ", съобщи през вчерашния ден основният прокурор на Украйна Андрий Костин.

" Досега са наводнени 24 обитаеми места в Украйна ", сподели украинският вътрешен министър Игор Клименко.

Поставените от Русия управляващи в окупираната територия, която е застрашена от наводненията, обявиха, че изтеглят жителите на три обитаеми места.

Възможно е аграрни земи в южна Украйна да опустеят още следващата година вследствие на наводненията, заяви през вчерашния ден украинското министерство на земеделието, представено от ДПА. Очакват се отрицателни последици за напоителните системи, питейната вода и развъдниците на риба.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР