Най-малко седем души са били арестувани снощи в испанската автономна

...
Най-малко седем души са били арестувани снощи в испанската автономна
Коментари Харесай

Арести в Каталуния при протест в подкрепа на рапъра Пабло Хасел

Най-малко седем души са били задържани нощес в испанската самостоятелна област Каталуния при произшествия, зародили по време на протестна акция против ареста на испанския рапър Пабло Хасел, наказан за прославяне на тероризма и засегнатост на короната, заяви в Туитър каталунската полиция, предадоха Българска телеграфна агенция и БНР.

Демонстрацията в поддръжка на Хасел се организира в каталунския град Тераса. Участниците подпалиха контейнери за боклук, издигнаха барикади и замеряха органите на реда с подръчни средства. Сред арестуваните има и малолетен.

Митингите в Испания срещу ареста на Хасел започнаха на 16 февруари. Повечето акции бяха в Каталуния.

По време на митингите нападателни участници замеряха служителите на реда с бутилки, бомбички и други предмети, палиха контейнери за боклуци, ограбваха магазини и вършиха барикади. Наложи се органите на реда да употребяват мощ против тях.

Хасел беше наказан на 9 месеца затвор за прослава на тероризма и засегнатост на кралското семейство в изявления в Туитър и в песни, публикувани в ЮТюб.

На 12 февруари Хасел трябваше да се яви за излежаване на присъдата си, само че не го направи. Той се барикадира дружно със свои последователи в университета в град Лерида, с цел да не бъде задържан.

Въпреки това, на 16 февруари актьорът беше изведен от постройката на висшето учебно заведение и изпратен в пандиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР