Най-малко петима еквадорски полицаи са били убити във вторник при

...
Най-малко петима еквадорски полицаи са били убити във вторник при
Коментари Харесай

Петима полицаи са убити при бомбени атаки в Еквадор


Най-малко петима еквадорски служители на реда са били убити във вторник при бомбени атаки заради прехвърляния от пренаселените и изпълнени с принуждение затвори в страната, заради което президентът Гилермо Ласо е оповестил изключително състояние в две провинции, заяви Reuters.

Ласо, който е реакционер, неведнъж е осъждал насилието, в това число в пандизите, в възмездие на наркокартелите против напъните на държавното управление му в битката с търговията с дрога. Еквадор е директна точка в наркоканалите към Съединени американски щати и Европа.

Атаките са станали през нощта и рано сутринта във вторник. Девет детонации са избухнали в градовете Гуаякил и Есмералдас. Ласо дефинира това във видеообръщение като намерено оповестяване на война от страна на картелите. " Предприемаме дейности, което ги тревожи, следва насилствена реакция ", разяснява той.

След офанзивите е оповестено изключително състояние в провинциите Гуаяс и Есмералдас, където се ускорява провеждането на акции на органите на реда и влиза в действие полицейски час от 21 ч. локално време.

Рано сутринта във вторник е обявено шест детонации в няколко региона на западния град Гуаякил, а двама служители на реда са убити при нахлуване против патрулна кола в предградията. Други трима са убити в града и в региона към него по-късно денем.

Съобщено е и за три детонации в Есмералдас, където също по този начин седем надзиратели са взети за заложници от пандизчии в символ на митинг против прехвърлянията. Служителите са били освободени след договаряния.

Системата на пандизите в Еквадор се сблъсква със структурни проблеми от десетилетия, само че насилието в пандизите рязко нараства от края на 2020 година, взимайки над 400 жертви.

515 пандизчии са били трансферирани досега от пандиза в Гуаякил на други места в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР