Най-малко петима души загинаха, а един е в неизвестност, след

...
Най-малко петима души загинаха, а един е в неизвестност, след
Коментари Харесай

Най-малко пет жертви след катастрофа на хеликоптер, пълен с туристи, край Еверест

Най-малко петима души починаха, а един е в неопределеност, откакто хеликоптер с задгранични туристи катастрофира през днешния ден покрай връх Еверест в Непал, съобщи Асошиейтед прес.

Хеликоптерът е аварирал в местността Ламаджура. Спасителните екипи са разкрили телата на петима души и търсят шести, сподели представител на локалната власт.

Хеликоптерът се е прибирал тази заран от столицата Катманду, откакто закарал петимата туристи на обиколка край най-високият връх в света. Предполага се, че туристите са били мексиканци, а водачът на самолета – непалец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Служител на летището сподели, че е трябвало маршрутът на хеликоптера да бъде изменен поради утежняване на времето. През сезона на мусоните полетите постоянно се отсрочват или маршрутите им се трансформират поради проливни дъждове.

Сезонът за туризъм и алпинизъм завърши през май с настъпването на дъждовния сезон и туристическите полети до планините са по-редки по това време на годината, защото видимостта е неприятна, а метеорологичните условия стават непредсказуеми.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР