Най-малко петима души загинаха, а 40 бяха ранени, след като

...
Най-малко петима души загинаха, а 40 бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Автомобил се вряза в коледен парад в САЩ - петима загинали и 40 ранени

Най-малко петима души починаха, а 40 бяха ранени, откакто високопроходим автомобил се вряза през вчерашния ден към 16:40 локално време (22:40 GMT) в множеството, събрало се за коледен церемониал в град Уокеша, щата Уисконсин (западно от Милуоки), в северната част на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като се базира на полицията.

" За момента можем да потвърдим, че са починали петима и са ранени 40 души. Броят обаче може да се промени, защото продължаваме да събираме информация ", заяви на страницата си във Facebook градската полиция, допълвайки, че има задържан обвинен.

Полицията към този момент не е дала информация за вероятен претекст. Началникът на полицията Дан Томпсън сподели, че колата е блъснала десетки хора, в това число деца. Полицията е стреля по колата, с цел да се опита да я спре. Не е ясно дали казусът е обвързван с тероризъм.

Ужасяващите подиуми бяха снимани от директното лъчение на парада в интернет, както и от мобилните телефони на очевидци.

На видеокадри, оповестени онлайн, се виждаше по какъв начин червен джип се врязва в парада и наподобява връхлита върху над 10 души.

Друго видео показваше по какъв начин автомобилът блъска защитните заграждения и се чуваха изстрели, създадени очевидно от полицията.

Жена съобщи по малкия екран, че автомобилът е блъснал танцов състав от девойки на възраст сред 9 и 15 години.

Изглежда, че обвиненият е бягал от друга сцена, когато се е натъкнал на хората, участващи в парада, сподели чиновник на правоприлагащите органи, осведомен с ранните констатации на следствието, оповестява Си Би Ес нюз.

Местният гражданин Анджелито Тенорио сподели пред вестник " Милуоки джърнъл сентинел ", че той преди малко бил завършил с марша на парада, когато се е случил случаят.

" Видяхме SUV... просто натисна педала до ламарината и приближаваше с цялостна скорост по маршрута на парада. И тогава чухме мощен тропот и оглушителни крясъци и писъци от хора, които са ударени от транспортното средство ", описа той.

Друг свидетел - Кори Монтихо, сподели, че танцовият екип на щерка му е бил ударен от джипа. " Имаше помпони и обувки и разлят парещ шоколад на всички места. Трябваше да мина от едно смачкано тяло до друго, с цел да намеря щерка си ", описа той пред вестника.

Шефът на пожарната Стивън Хауърд сподели пред кореспонденти, че неговият отдел е откарал 11 възрастни и 12 деца в околните лечебни заведения след случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР