Най-малко петима души в камуфлажни дрехи са открили огън преди

...
Най-малко петима души в камуфлажни дрехи са открили огън преди
Коментари Харесай

Атентат в Москва! Стрелба и взривове по време на концерт. Съобщав...

Най-малко петима души в камуфлажни облекла са разкрили огън преди началото на концерт в залата „ Крокус сити хол “ в Красногорск в Подмосковието. Веднага след изтеглянето на терористите е избухнала детонация, евентуално породена от тях.

 

40 са починали и 100 са ранени, заяви Федералната работа за сигурност (ФСБ).

 

??? THIS IS THE CROCUS CITY HALL IN MOSCOW RIGHT NOW
— The Saviour (@stairwayto3dom)
Стрелците са нахлули малко преди да стартира концерта на „ Пикник “ – съветска и руска група, учредена още през 1978 година Музикантите са евакуирани невредими, съобщи ТАСС. Към мястото са се насочили профилирани служби и полицията, основан е действен щаб.

 

На място са изпратени 70 коли за спешна помощ, избавителните работи не престават. Евакуирани са към 100 души от подземната част на комплекса, доста други обаче са потърсили избавление на покрива, който гори. Те се изтеглят благодарение на подемна техника. В гасенето на покрива се е присъединил хеликоптер, само че структурата е рухнала. Първите ранени са към този момент в московските лечебни заведения. 

?Moscow???????
— 207RN (@travelRN207)
Главната проверяваща организация на Русия преглежда стрелбата, детонациите и пожара като терористичен акт.

 

Руското външно министерство прикани света да осъди " чудовищното закононарушение ". Руски народен представител увери, че управляващите ще открият и санкционират виновните.

 

Следственият комитет заяви, че е почнал наказателно следствие по обвиняванията, макар че не заяви кой може да стои зад офанзивата, написа " Асошиейтед прес ".

 

В съветските медии се оповестява, че нападателите са хвърлили експлозиви, които са провокирали големия пожар. Видео, оповестено в обществените медии, демонстрира големи кълба черен пушек, издигащи се над постройката, която може да побере повече от 6000 души.

 

Кадрите от пукотевица в Москва са ужасяващи и тежки за гледане, съобщи Белият дом.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че американското президентство е в мислите си със жертвите на „ ужасяващата офанзива “. Той добави, че Съединени американски щати се пробват да получат повече информация по случая.

 

Вашингтон означи, че не окуражава Киев да прави набези на съветска територия. Американската адвимистрация дефинира фрагментите от съветските столица като " ужасяващи и сложни за гледане ".

 

Същевременно от държавната самолетна компания - Росавиация, оповестяват, че четирите съществени московски летища " Шереметиево ", " Внуково ", " Домодедово " и " Жуковски ", са засилили ограниченията за сигурност.

 

Кметът на Москва Сергей Собянин постанови анулацията на всички културни, спортни и други всеобщи мероприятие в Москва до края на седмицата.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР