Най-малко петима души - две жени и трима мъже, са

...
Най-малко петима души - две жени и трима мъже, са
Коментари Харесай

Петима загинали от наводнения край Атина

Най-малко петима души - две дами и трима мъже, са починали от наводнения, провокирани от падналия пороен дъжд в региона на Мандра край Атина , а мнозина са останали блокирани в домовете си в Неа Перамос, Мегара и Магула, оповестяват гръцките медии, като се базират на пожарната работа, съобщи Българска национална телевизия.

Бурята е заварила доста водачи на пътя и те не са могли да излязат от наводнените си коли. Две дами и един лидер на моторно транспортно средство са били избавени. Дванайсет души са били извадени от рейс, оказал се в клопката на водите върху мост в региона на Мандра. Проливният дъжд е нанесъл огромни материални вреди.

На бойна нога са всички сили, а за бедствието е бил известен и министър председателят Алексис Ципрас.
Общински представител сравнил наводненията с " библейска злополука ", защото равнището на водата е достигнало три метра.

Стотици тонове тиня и придошлите води от близката планина са разрушили мандри, а под вода са още аграрни насаждения, къщи и магазини. Предполага се, че за тази злополука значително е съдействал и огромният пожар предишното лято, изпепелил горски масиви в региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР