Най-малко петима души бяха убити и 18 - ранени, при

...
Най-малко петима души бяха убити и 18 - ранени, при
Коментари Харесай

Най-малко 5-ма убити и 18 ранени при обстрел на руския град Белгород

Най-малко петима души бяха убити и 18 - ранени, при приписван на Киев обстрел на съветския град Белгород, заяви губернаторът на граничещата с Украйна Белгородска област, която постоянно става цел на украински удари, съобщи Франс прес.
" По предварителни данни в Белгород са починали петима души, в това число едно дете, и са ранени 18 души, в това число 5 деца ", написа губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в " Телеграм ".
Той заяви, че в Белгород от обстрела са потърпевши няколко жилището в жилищно здания и коли, както и дребен търговски център и помещение на " индустриална компания ".
По-рано държавната новинарска организация РИА Новости заяви, че обстрелът е засегнал търговски център, като разгласява видеоклип, на който се вижда магазин с изпочупени прозорци и посипан с парчета вход. Виждаха се и няколко тела.
По данни на губернатора обстрелът е нанесъл вреди и на две къщи в региона на Белгород.
Град Белгород, който се намира на към 40 километра от украинската граница, е административен център на едноименната съветска област и постоянно е обстрелван от Украйна в отговор на масираните съветски офанзиви, показва Агенция Франс Прес.
В края на декември Белгород стана обект на украински удар, при който починаха 25 души - най-смъртоносната офанзива против цивилни на съветска територия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР