Най-малко пет експлозии бяха чути рано в четвъртък в контролирания

...
Най-малко пет експлозии бяха чути рано в четвъртък в контролирания
Коментари Харесай

Поне пет експлозии в Донецк, руските медии обвинява Украйна за забранени оръжия

Най-малко пет детонации бяха чути рано в четвъртък в следения от проруските сепаратисти източноукраински град Донецк, заяви Ройтерс, като се базира на свидетел. След гърмежите четири военни камиона били видяни да се насочват към мястото. По-рано съветските медии упрекнаха Украйна в приложимост на оръжия, неразрешени от Минските съглашения.

Според представителството на отцепническата Донецка национална република в Съвместния център по надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня украинските въоръжени сили рано през днешния ден са обстреляли Донецк и още няколко обитаеми места с минохвъргачки и друго въоръжение, заяви ТАСС.

Руските медии, в това число държавната телевизия, предават за тежък обстрел над покрайнините на Донецк от страна на украинските сили.  РИА Новсти заяви, че в 2.40 часа сутринта локално време към селцето Трудовская в покрайнините на Донецк са били дадени 10 изстрела със 120-мм минохвъргачки – оръжия, чието наличие по линията на прикосновение е неразрешено от Минските съглашения.

Според съветските медии е имало обстрел и на други елементи от територията на отцепниците в Донбас.

В сряда сепаратистите в Донецк и Луганск се обърнаха с писмо до съветския президент Владимир Путин, в което желаеха военна поддръжка за „отблъскване на експанзията от страна на въоръжените сили на Украйна“.

От Белия дом показаха безпокойство, че настояването за съветска помощ против хипотетичната украинска експанзия ще бъде употребявано от Русия като предлог за „операция под подправен флаг“ в Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР