Най-малко пет американски граждани са били убити при предполагаема атака

...
Най-малко пет американски граждани са били убити при предполагаема атака
Коментари Харесай

4 деца и майка им убити при предполагаема атака на наркокартел в Мексико

Най-малко пет американски жители са били убити при хипотетична офанзива на мексикански наркокартел в Северно Мексико, оповестява Би Би Си. Инцидентът е станал този понеделник.

Според информацията на Би Би Си и мексикански медии жертвите са семейство – майка и четирите ѝ деца. Макар да са с американски паспорти, те са живеели в мормонска комуна, основана от клон на рода ЛеБарон в Мексико.

Членове на семейство ЛеБарон са съобщили на медиите, че група от три майки и техните 14 деца са тръгнали с коли от град Бависпе в мексиканския щат Сонора към Ла Мора в прилежащия щат Чихуахуа.

Конвоят им е бил атакуван край Бависпе, където по-късно е бил открит изгорял джипа на една от дамите и в него са били изпепелените остатъци на жертвите. Според свидетелствата на членовете на фамилията, жертвата е Ронита Милър ЛеБарон и четирите ѝ деца – близнаци на шест месеца, на 8 години и на 10 години, съобщи bTV.

И колите на другите две дами, които също са пътували със своите деца, са бил обстрелвани, до момента в който са се опитвали да избягат. Според някои информации още убити от конвоя са били открити на друго място, само че се счита, че някои от тях са съумели да се измъкнат от засадата. Вестник „ Хералдо де Мексико " пък оповестява за 8 отвлечени.

Местни медии считат, че повода за офанзивата е неточност и че конвоят е бил взет за съперничеща тайфа от членовете на локален наркокартел.

Би Би Си напомня, че комуната на рода ЛеБарон в Сонора и преди е имала проблеми с локалните незаконни синдикати. През 2009 година член на фамилията е бил похитен и за освобождението му е бил желан откуп, а малко по-късно братът на похитения е бил пребит до гибел.

ЛеБарон са разгласили сериозни материали за мексиканските наркокартели в тексаски вестник и са призовавали мексиканците да им са опълчат. Комуната е желала и позволение да сътвори лични сили за сигурност.

Жестокостта на закононарушението раздруса мексиканското общество, макар че към този момент е претръпнало от зверствата на нарковойната в страната. Според изявления в мексикански медии с това закононарушение картелите са минали всички граници.

Очаква се убийството да има и дипломатически последствия за връзките сред Съединени американски щати и Мексико, защото жертвите са американски жители.

Мексиканската полиция и войска са на мястото на престъплението и търсят причинителите, както и другите две дами и децата им. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР