Най-малко осем души са били убити, след като бойци от

...
Най-малко осем души са били убити, след като бойци от
Коментари Харесай

8 убити при атака на хотел в Сомалия

Най-малко осем души са били убити , откакто бойци от ислямистката " Аш Шабаб " са нахлули в хотел в сомалийската столица Могадишу, заяви Би Би Си.

Полицията заяви, че нападателите са детонирали две бомби пред хотела, след което са влезнали в постройката и са разкрили огън.

Съобщава се, че те са се укрили на последния етаж на хотел " Хаят " , часове след началото на нападението.

Съобщава се, че особено полицейско поделение е избавило десетки посетители и чиновници от хотела.
 Съединени американски щати убиха 13 бойци на
Съединени американски щати убиха 13 бойци на " Ал Шабаб " в Сомалия

Операцията е извършена в съгласуваност със сомалийската войска

" Силите за сигурност не престават да обезвреждат терористите, които са били блокирани в една стая в постройката на хотела. Повечето от хората бяха избавени, само че досега е доказана гибелта на минимум осем цивилни ", съобщи служителят Мохамед Абдикадир.

По-рано на уеб страница, обвързван с " Ал-Шабаб ", беше обявено, че група бойци е " влезнала принудително " в хотела и " води случайна пукотевица ".

Хотел " Хаят " е описван като известно място за срещи на чиновниците на федералното държавно управление.

Девет души са били ранени и изнесени от хотела, заяви по-рано пред организация Ройтерс ръководителят на службата за спешна помощ " Аамин " в Могадишу Абдикадир Абдирахман.

На непотвърдени фотоси, публикувани в обществените медии, се вижда по какъв начин от хотела се стеле пушек , а се чуват крясъци и мощни удари.

" Две коли бомби бяха ориентирани към хотел " Хаят ", - сподели полицейски чиновник в изказване за организация Ройтерс. " Едната се удари в преграда наоколо до хотела, а по-късно другата се удари във вратата на хотела. Смятаме, че бойците са вътре в хотела ".
 Най-малко 20 души починаха при атентат в Южна Сомалия
Най-малко 20 души починаха при атентат в Южна Сомалия

Сред убитите има и кмет на огромен град

Свързана с " Ал Кайда ", " Ал Шабаб " взе участие в дълготраен спор с федералното държавно управление.

Групировката управлява огромна част от южната и централната част на Сомалия, само че е съумяла да разшири въздействието си в регионите , следени от държавното управление, основано в Могадишу.

През последните седмици бойци, свързани с групировката, нападнаха и цели по границата сред Сомалия и Етиопия, което породи опасения за възможна нова тактика на " Ал-Шабаб " .
 Самоубийствен атентат взе 10 жертви в Сомалия
Самоубийствен атентат взе 10 жертви в Сомалия

Отговорност за офанзивата пое джихадистката група " Ал-Шабаб "

Нападението в петък е първото в столицата, осъществено от групировката, откогато през май беше определен новият президент на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР