Най-малко осем души са били убити при турски въздушни удари

...
Най-малко осем души са били убити при турски въздушни удари
Коментари Харесай

След атентата в Анкара: Турция с удари по Сирия, има жертви

Най-малко осем души са били убити при турски въздушни удари с дронове по следена от кюрдите част на Североизточна Сирия, оповестиха Сирийският център за наблюдаване на човешките права и локален източник от сигурността, съобщи Ройтерс.

Двама души са починали в автомобил покрай военно отделение, а други шест са били убити по-късно при удар против боен пост покрай град Амуда, е споделил източникът от силите за сигурност.

Ударите бяха нанесени, откакто Анкара съобщи, че всички кюрдски военни уреди в Сирия и Ирак ще бъдат " законни военни цели " на Турция след атентата в неделя в Анкара, за който отговорност пое Кюрдската работническа партия (ПКК).

От своя страна Сирийските демократични сили, подкрепяна от Съединени американски щати коалиция, в която преобладават кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН), отхвърли обвиняванията, че причинителите са минали през следена от тях територия. Лидерът на групировката Мазлум Абди съобщи през вчерашния ден в обществената мрежа Екс, че Турция търси предлог, с цел да нападна регионите под неин надзор.

През последните няколко дни турските Военновъздушни сили направиха няколко въздушни удари по цели на кюрдските бунтовници в Северен Ирак. Турция твърди, че ПКК и СЗН са разклонения на една и съща терористична организация.

Аладдин ал Али, филантропичен служащ, който ръководи лагер за бежанци в Североизточна Сирия, е споделил, че филантропичните организации са „ спрели работа и са напуснали “ след удар край лагера.

Междувременно представител на турското министерство на защитата е споделил, че наземна интервенция в Сирия е една от опциите, които Турция може да обмисли.

„ Единствената ни цел е да отстраняваме терористичните организации, които съставляват опасност за Турция. Наземна интервенция е една от опциите за елиминиране на опасността, само че не е единствената опция за нас “, е споделил източникът.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права и локалният източник от силите за сигурност са съобщили още, че подкрепяната от Съединени американски щати коалиция е свалила турски дрон покрай база в Североизточна Сирия.

Представител на турското министерство на защитата е декларирал, че няма такава информация.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР