Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени

...
Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени
Коментари Харесай

Най-малко 8 загинали при военната операция срещу хусите в Йемен

Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени в Йемен при почналата през вчерашния ден военна операция на ръководената от Рияд коалиция на арабските страни против бунтовниците хуси, заяви АП. Сред жертвите и ранените има и деца. 

Въздушните удари през нощта против столицата Сана и Ходейда - и двете държани от хусите - пристигна ден откакто бунтовниците атакуваха петролна база в саудитския град Джида, тяхното най-силно нахлуване против кралството до момента.

Хусите обявиха, че въздушните удари на коалицията са блъснали електроцентрала, бензиностанция и държавната работа за обществено обезпечаване в столицата. Местен офис показа и фотоси.

Припомняме, че след осъщественото нахлуване от йеменските хуси против територията на Саудитска Арабия, ръководената от Рияд коалиция на арабските страни съобщи, че стартира военна интервенция за преустановяване на офанзивите против петролните ѝ обекти. Информацията беше обявена тази нощ от саудитската осведомителна организация Saudi Press Agency.

" Военната интервенция ще продължи до тогава до момента в който нейните цели не бъдат реализирани ", се споделя в изказване на обединението. 

Коалицията прикани цивилните да заобикалят петролните обекти и обектите в йеменския пристанищен град Ходейда на Червено море.

На 25 март хусите нападнаха няколко обекта в Саудитска Арабия. Нападението против обект на саудитската петролна компания Aramco в Джида провокира мощен пожар покрай трасето на надпреварата " Формула 1 ", където в неделя би трябвало да се организира Гран при на Саудитска Арабия.

Войната в Йемен избухна през 2014 година и умъртви повече от 150 000 души, в това число над 14 500 цивилни. Тя сътвори и една от най-тежките филантропични рецесии в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР