Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени

...
Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени
Коментари Харесай

Най-малко 8 загинали при военната операция срещу хусите в Йемен

Най-малко осем души са били убити, а четирима други ранени в Йемен при почналата през вчерашния ден военна интервенция на ръководената от Рияд коалиция на арабските страни против бунтовниците хуси, заяви АП. Сред жертвите и ранените има и деца.

Въздушните удари през нощта против столицата Сана и Ходейда - и двете държани от хусите - пристигна ден откакто бунтовниците нападнаха петролна база в саудитския град Джида, тяхното най-силно нахлуване против кралството до момента.

Хусите обявиха, че въздушните удари на обединението са блъснали електроцентрала, бензиностанция и държавната работа за обществено обезпечаване в столицата. Местен офис показа и фотоси.
 Арабската коалиция стартира интервенция против йеменските хуси
Арабската коалиция стартира интервенция против йеменските хуси

Саудитска Арабия цели преустановяване на офанзивите против петролните й обекти

Припомняме, че след осъщественото нахлуване от йеменските хуси против територията на Саудитска Арабия, ръководената от Рияд коалиция на арабските страни съобщи, че стартира военна интервенция за преустановяване на офанзивите против петролните ѝ обекти. Информацията беше обявена тази нощ от саудитската осведомителна организация Saudi Press Agency.

" Военната интервенция ще продължи до тогава до момента в който нейните цели не бъдат реализирани ", се споделя в изказване на обединението.

Коалицията прикани цивилните да заобикалят петролните обекти и обектите в йеменския пристанищен град Ходейда на Червено море.

На 25 март хусите нападнаха няколко обекта в Саудитска Арабия. Нападението против обект на саудитската петролна компания Aramco в Джида провокира мощен пожар покрай трасето на надпреварата " Формула 1 ", където в неделя би трябвало да се организира Гран при на Саудитска Арабия.
 Разказ за две войни: Йемен и Украйна
Разказ за две войни: Йемен и Украйна

Не може да си затваряме очите за властнически водачи когато външната политика се концентрира върху независимост

Войната в Йемен избухна през 2014 година и умъртви повече от 150 000 души, в това число над 14 500 цивилни. Тя сътвори и една от най-тежките филантропични рецесии в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР