Най-малко един полицай е ранен, а няколко протестиращи са задържани

...
Най-малко един полицай е ранен, а няколко протестиращи са задържани
Коментари Харесай

Кръв, палки и сълзотворен газ в центъра на Киев

Най-малко един служител на реда е ранен, а няколко протестиращи са арестувани при избухнали стълкновения пред Народното събрание в украинската столица Киев, съобщи ТАСС.

Няколкостотин души се събраха край Върховната рада, с цел да стачкуват по отношение на нов закон, който се отнася за регионите в Източна Украйна, следени от сепаратистите. Според полицията протестиращите употребявали пикантен спрей и замеряли чиновниците на реда с камъни.

Съобщава се за всеобщ пердах край Радата сред участници в митинг на придвижване "Освобождение ", които упорстват да се одобри закона за така наречен реинтеграция на Донбас, и полицията. Протестиращи изгорили съветското знаме и запалили гуми покрай един от входовете на Народното събрание. За да ги спре, полицията употребила сълзотворен газ, заради което се стигнало и до конфликтите.



Протестите се оглавяват от Семьон Семьонченко, някогашен пълководец на доброволчески батальон в Източна Украйна, обвинен в тъпчене на човешките права. Семьонченко и поддръжниците му подлагат на критика новия закон като прекомерно благосклонен към сепаратистките водачи.



В центъра на Киев има засилено наличие на полиция и бойци от Националната армия по отношение на първия работен ден на Народното събрание след празниците и заради митингите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР