Най-малко един човек загина и повече от 178 сгради бяха

...
Най-малко един човек загина и повече от 178 сгради бяха
Коментари Харесай

Над 170 сгради бяха унищожени при пожар в Русия, един човек загина

Най-малко един човек почина и повече от 178 здания бяха унищожени в пожар в съветската Свердловска област в планината Урал, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на изключителните обстановки.

Във видеозапис в обществените мрежи се вижда по какъв начин пламъците са на хоризонта и по какъв начин дървета и къщи потъват в тях, а димът е покрил небето.

" В резултат на пожара 178 здания, измежду които 134 жилищни и 32 нежилищни здания, бяха унищожени от огъня ", написа министерството в " Телеграм ".

Пламъците обгърнаха селата Сосва и Тайожни и се разпространиха на повърхност от повече от 11 000 квадратни километра. Един човек в село Сосва е умрял.

Причината за пожара е незнайна. Аварийно-спасителните служби споделиха, че повече от 380 души се борят с преодоляването на огъня.  

Властите в Екатеринбург, административния център на Свердловска област, ще провеждат дарителска акция за потърпевшите от пожара в Сосва, където огънят изпепели към 110 постройки, от които 108 - жилищни, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР