Най-малко един човек е загинал при силно земетресение в Индонезия.

...
Най-малко един човек е загинал при силно земетресение в Индонезия.
Коментари Харесай

Силно земетресение разлюля Индонезия, има загинал

Най-малко един човек е умрял при мощно земетресение в Индонезия. Нанесени са вреди на здания на основния индонезийски остров Ява. Трусът е усетен и на туристическия остров Бали, оповестиха през днешния ден локални чиновници, представени от Асошиейтед прес. Властите не са издали предизвестие за цунами.
Геофизическият институт на Съединени американски щати заяви, че земетресението с магнитуд 6.0 е записано в 14.00 ч. локално време (7.00 ч. по Гринуич) с епицентър до южните крайбрежия на Ява. Епицентърът на труса е бил на 45 км южно от град Сумберпуконг в региона Маланг в Източна Ява, на дълбочина 82 км.
Според шефа на индонезийския Център за трусове и цунами Рахмат Трийоно трусът няма да провокира цунами. Той обаче предизвести хората да стоят настрани от стръмни скалисти или земни скатове, където могат да зародят свлачища.
Паднали скали убиха жена и тежко раниха брачна половинка й, до момента в който са карали мотоциклет в региона Ламаджанг, Източна Ява, оповестиха локалните управляващи. На няколко къщи в региона са нанесени вреди.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР